Se upp i backen…

Var ikväll och besökte Yxbacken just utanför stan. Snacka om att vi har en vinteroas bara 15 minuter utanför stan där det finns utmaningar för både erfarna åkare såsom nybörjare.

Nu ikväll så var vi inte ensamma om att ha den tanken, men den stora massan började packa ihop efter 1,5 timme och efter det så blev det betydligt lugnare i backen och liften.

På tal om liften, jag satt och åkte ankarlift upp mot toppen, hade kommit cirka 80% av backens höjd och funderade lite på livet i allmänhet som tex, varför navelludd alltid är blått osv. Och plötsligt så får min högerskida för sig att korsa min vänsterskida vilket då resulterar i att det tar tvärstopp för mig, men liften fortsatte. Under tiden jag föll sakta mot backen krampaktigt hållande i ankarliften så kommer jag att tänka på tv-reklamen som går på tv nu, med en liten tjej som ramlar i liften och hänger kvar under den och åker. Just då så kändes inte den tanken dum överhuvudtaget. Men det funkar inte att göra så i Yxbacken kan jag meddela, utan jag blir liggande som en strandad val mellan de båda liftarna samtidigt som alla andra åkare åker förbi och garvar. (Den som garvade högst och längst var min fru och äldsta son.) Så det var bara att göra Walk of Shame och ta av sig skidorna och börja traska uppåt i backen innan man hittar en öppning så man kan gå ut i nedfarten igen. Många brukar ramla när man åker nedför, jag ramlar när jag åker uppför.

Men jag måste säga att de som jobbar med snötäckning och pistning av backarna har gjort ett kanonjobb.