Mänskligt beetende

Rätt som det är så måste man storhandla, och ett fenomen jag stöter på nästan varje gång och det är vid hissarna när man ska åka dom med kundvagn.

Foto: Johan Nylinder

När man står i hissen och åker antingen upp eller ned och när dörrarna sedan öppnas så står det nästan alltid någon annan där med kundvagn som vill gå in i hissen.  Men de som vill in brukar sällan flytta på sig när man försöker gå ut ur hissen utan man får nästan be om ursäkt för att man vill komma ut ur hissen. Men jag kan garantera att det går betydligt smidigare att gå in i hissen om jag får gå ur den innan.

Varför detta fenomen uppkommit har jag ingen aning om, men det är ganska spännande att följa och se att det gäller alla åldersgrupper också.

Se upp i backen…

Var ikväll och besökte Yxbacken just utanför stan. Snacka om att vi har en vinteroas bara 15 minuter utanför stan där det finns utmaningar för både erfarna åkare såsom nybörjare.

Nu ikväll så var vi inte ensamma om att ha den tanken, men den stora massan började packa ihop efter 1,5 timme och efter det så blev det betydligt lugnare i backen och liften.

På tal om liften, jag satt och åkte ankarlift upp mot toppen, hade kommit cirka 80% av backens höjd och funderade lite på livet i allmänhet som tex, varför navelludd alltid är blått osv. Och plötsligt så får min högerskida för sig att korsa min vänsterskida vilket då resulterar i att det tar tvärstopp för mig, men liften fortsatte. Under tiden jag föll sakta mot backen krampaktigt hållande i ankarliften så kommer jag att tänka på tv-reklamen som går på tv nu, med en liten tjej som ramlar i liften och hänger kvar under den och åker. Just då så kändes inte den tanken dum överhuvudtaget. Men det funkar inte att göra så i Yxbacken kan jag meddela, utan jag blir liggande som en strandad val mellan de båda liftarna samtidigt som alla andra åkare åker förbi och garvar. (Den som garvade högst och längst var min fru och äldsta son.) Så det var bara att göra Walk of Shame och ta av sig skidorna och börja traska uppåt i backen innan man hittar en öppning så man kan gå ut i nedfarten igen. Många brukar ramla när man åker nedför, jag ramlar när jag åker uppför.

Men jag måste säga att de som jobbar med snötäckning och pistning av backarna har gjort ett kanonjobb.

Nu drar jag igång…

Hej och välkomna.

Nu så startar jag den här bloggen hos Norrköping News.

Jag som kommer att härja runt här heter Johan Nylinder boende i Kolmården ihop med min fru och våra 3 barn.

På denna blogg så kommer jag ni få följa mig bland mina tankar och funderingar samt saker jag stöter på i vardagen runt om i staden, länet samt Sverige. Så hoppas ni vill följa med mig på den här resan så får vi se vart den här resan tar oss.

Jag är till yrket Magiker/Konferencier samt även lite frilans, så det kommer även att bjudas på en del inblickar i det livet också.

Så ännu en gång välkomna.