Miljoner till Göta Kanal
Foto: Jerry Prütz

Bra start på kanalsäsongen

Göta kanal har haft en bra men lite kylslagen start på sommaren. Siffror visar på en 10-procentig ökning av antalet fritidsbåtar jämfört med året innan. Under säsongen 2017 räknar man med att 4 000 fritidsbåtar har färdats längs Sverige blå band.

Göta kanal öppnades som traditionen bjuder med sedvanlig salut den 3 maj och håller sedan öppet till den 29 september. Just nu råder det högsäsong med allt vad det innebär av slussning av fritidsbåtar och passagerarbåtar kanalen.

–  Det är positivt då vi nu ser att trenden håller i sig med fritidsbåtar till kanalen och kanske till och med kan se en ökning under högsäsongen de närmaste veckorna, säger en nöjd Roger Altsäter, vd på Göta Kanalbolag i ett pressmeddelande.

Vädret ställde till det under vår- och försäsongen genom att det var ett lägre vattenstånd i kanalen än vanligt och i gästhamnen Motala blev det färre gästplatser än brukligt, men detta är avhjälp nu och i just nu finns inga sådana begränsningar vid eller i kanalen.

– Det känns bra med fritidsbåtarna och rederiernas välvilja och flexibilitet att skapa en bra kanalsommar genom planering, samverkan och ödmjukhet både på vatten och i land. Viktiga förutsättningar för säker kanalfart och fina båtupplevelser alla, säger Roger Altsäter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load