Foto: Socialdemokraterna i Östergötland

Carvalho får nytt prestigeuppdrag

Teresa Carvalho, S-märkt riksdagsledamot från Norrköping, har fått ett nytt uppdrag. Som ledamot i den av riksdag och regering utsedda Pensionsgruppen.

Gruppen, som leds av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), består av företrädare för partierna bakom pensionsöverenskommelsen (regeringspartierna och M, L, C och KD). Teresa Carvalho ersätter sin partikollega Tomas Eneroth, som också han fått ett nytt uppdrag – som infrastrukturminister.

– Pensionsgruppens uppgift är att värna pensionsöverenskommelsen och att vårda pensionsreformen och dess grundläggande principer. Vi samråder om frågor som gäller pensionsreformen och kan ta initiativ till justeringar i pensionssystemet, säger Teresa Carvalho, i ett pressmeddelande.

– Uppdraget är spännande av många olika anledningar, men inte minst för att pensionsgruppen arbetar med frågan om de ojämställda pensionerna. Det är en viktig utmaning att tackla de stora skillnaderna mellan mäns och kvinnors pensioner. Gruppen arbetar också med att skapa mer hållbara pensioner, fortsätter hon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load