Norrköpings tingsrätt. Foto: Monica Bergström

Döms efter vådlig färd med flakmoped

Den 49-årige mannen drack en kvarting whisky och tog därefter flakmopeden in mot Norrköping. Längs Finspångsvägen stoppades han av polisNorrköping.

49-åringen var på Bråvallafestivalen och drack där en kvarting whisky. Därefter tog han sin flakmoped och körde den längs Finspångsvägen, in mot Norrköping, där han stoppades av polis.

Mannen fick göra ett utandningstest och detta visade att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,72 milligram per liter. Det motsvarar 1,44promille i blodet. För detta åtalades 49-åringen för rattfylleri.

Nu har 49-åringen fått sin dom för detta – och för ett fall av olovlig körning i slutet av april där han kört personbil trots att hans körkort var återkallat.

Norrköpings tingsrätt har nu dömt mannen till 100 dagsböter á 250 kronor samt att betala 800 kronor i avgift till brottsofferfonden. Totalt ska mannen alltså betala 25 800 kronor.

Att mannen anfört att han kört flakmopeden försiktigt och på en inhägnade gång-och cykelväg efter uppmaning av en ordningsvakt att flytta på mopeden tar rätten ingen hänsyn till. Mannen förekommer sedan tidigare under flera avsnitt i belastningsregistret varav de flesta är trafikbrott. I december 2014 dömdes mannen till skyddstillsyn för grovt rattfylleri och för att obehörigt ha avvikit från en olycksplats.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load