Marvin Huddén, 14 år, från Norrköping, Jesper Rindefjäll, 16 år, från Linköping, Alexandra Sjöberg, 15 år, från Norrköping och Arvid Tiderman, 16 år, från Norrköping, testade skytte under torsdagen. Foto: Monica Bergström Mångfaldige Paralympicsmedaljören Jonas Jacobsson besökte Sportscamp under torsdagen. Foto: Monica Bergström Mångfaldige Paralympicsmedaljören Jonas Jacobsson besökte Sportscamp under torsdagen. Foto: Monica Bergström Skyttestund för deltagarna. Foto: Monica Bergström Alexandra Sjöberg, 15 år, från Norrköping är en av deltagarna på Sportscamp. Foto: Monica Bergström Arvid Tiderman, 16 år, från Norrköping är en av deltagarna på Sportscamp. Foto: Monica Bergström Mångfaldige Paralympicsmedaljören Jonas Jacobsson besökte Sportscamp under torsdagen. Foto: Monica Bergström

Fint besök på Sportscamp

Under torsdagen hade Sportscamp i Norrköping celebert besök. Mångfaldige Paralympicsmedaljören Jonas Jacobsson kom på besök. Och naturligtvis stod skytte på programmet då.

Stadium Sportscamp i Norrköping pågår för fullt och i dag fick skyttegruppen finbesök. Det var mångfaldige Paralympicsmedaljören Jonas Jacobsson från Kolmården som kom på besök, svarade på frågor och gav tips. Naturligtvis hanns det med en stund av både fotografering och autografskrivande.

Frågorna var många deltagarna i JJ-gruppen, Sportscamps grupp för barn med rörelsehinder, och skyttegruppen.

Jonas Jacobsson fick bland annat berätta att han har en skyttebana nära sitt hem i Kolmården och att han började med skytte när han var 7–8 år.

– Jag började med skytte då och jag tävlingssimmade samtidigt.  När jag blev äldre spelade jag basket i landslaget och jag har hållit på med både tennis och pingis också. Jag tror att det är bra att syssla med en massa olika grejor när det finns tid till det, säger Jonas Jacobsson.

– Men det är klart, nr jag tränade som mest tränade jag skytte sex timmar om dagen, då hinner man inte så mycket mer. Men då är ju till exempel basket bra träning att komplettera med för fysikens skull.

Jonas Jacobsson hade dessutom med sig en guldmedalj som han skickade runt bland deltagarna. En äkta Paralympics-guldmedalj. Jonas har tagit 30 medaljer i Paralympics, av dessa är 17 av den ädlaste valören – guld.

Jonas Jacobsson är en årligt återkommande gäst på Sportscamp, detta trots att han nu har uppdrag som assisterande förbundskapten för det svenska handikapplandslaget i skytte.

Och det var många av deltagarna som kände igen Jonas – om inte annat för att han brukar göra ett besök under Campen.

För Jesper Rindefjäll, 16 år, från Linköping är det femte året på Sportscamp. Han har en dröm – att som Jonas Jacobsson – komma till Paralympics och ta medalj. Men då i tennis som är Jespers huvudsport.

Arvid Tiderman, 16 år, från Norrköping, testade skytte under torsdagen och tyckte ett det var kul. Han har också varit på Sportscamp i fem år men han har el-hockey som sin huvudsport. Han gillar möjligheten att andra idrotter under veckan.

El-hockey är huvudsporterna också för Marvin Huddén, 14 år, och Alexandra Sjöberg, 15 år, från Norrköping. De gör sitt sjätte år på Campen och de kommer gärna tillbaka.

– Det bästa med Sportscamp är att man får träffa nya kompisar, säger Alexandra Sjöberg.

– Ja, och att man får testa nya sporter, säger Marvin Huddén.

JJ-gruppen, som är Sportscamps grupp för barn med rörelsehinder, är en förkortning av Jonas Jacobsson-gruppen.

JJ-gruppen har funnits sedan 2013.

JJ-gruppen

JJ-gruppen, som är Sportscamps grupp för barn med rörelsehinder, är en förkortning av Jonas Jacobsson-gruppen.

JJ-gruppen har funnits sedan 2013.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load