Andreas Pettersson är säljare på TB Bil i Norrköping. Foto: Sofie Berlin

Andreas blev headhuntad till nya jobbet

Andreas arbetsplats lades ner. Tobias var sugen på en ny utmaning i livet. Henric älskar kundkontakten. Nu är de tre nyblivna kollegor på TB Bil i Norrköping.

Tobias Stagnborg, 38 år, har jobbat som bilsäljare i sju år. Han jobbade tills nyligen som säljare och märkesansvarig för Mini, på Kneipbadens bil i Norrköping. Men han började känna att det var dags att göra något nytt och var i kontakt med TB Bil, där han även arbetat för några år sedan. VD Mattias Berglund lovade hålla ögon och öron öppna och det dröjde inte länge tills det dök upp en tjänst.

– Efter bara några veckor hörde han av sig och sa att han behövde anställa en försäljningschef. Vi träffades och efter två-tre veckor var jag på plats och började jobba, säger Tobias Stagnborg.

Henric Lejman, 42 år, har varit i bilbranschen i över 20 år och började arbeta på TB Bil för en och en halv vecka sedan. Han arbetar som säljare och märkesansvarig för Subaru. Han har många nya rutiner att sätta nu men han trivs med sitt yrke.

– Det bästa med jobbet är kundkontakten, det är väldigt kul att träffa människor, säger han.

Andreas Pettersson, 40 år, har jobbat med bilar i nästan 20 år och han har jobbat på samma bilfirma hela sitt liv, tills nyligen. Han inledde karriären som mekaniker på Beckers Bil i Söderköping och blev sedan säljare på samma firma. I samband med att företagets ägare gick i pension lades firman ner. Men det öppnade upp nya möjligheter för Andreas.

– Då ringde de från TB Bil och jag fick chansen att jobba här. Jag fick en bra kemi med både ägaren och med arbetskamraterna, säger han.

För Tobias Stagnborg är rollen som chef något nytt att gå in i.

– Jag har alltid tyckt om människor och varit intresserad av hur de fungerar. Jag ser mig som en lagkapten och teamleader, en coach. Jag hoppas jag ska bli bekväm i den beslutsfattande rollen, man får bara lära sig, ibland kommer inte alla tycka att det jag säger är rätt, säger han.

Det var ett stort steg för Andreas Pettersson att byta ut den gamla invanda arbetsplatsen mot en helt ny.

– De första veckorna var jobbiga, man var inramad och hade gått runt i sin bubbla. Man ska känna av nya människor och nya arbetsuppgifter när man kommer till en ny arbetsplats, så är det för alla. Det har hjälpt mycket att man klickar med kollegorna.

På frågan om framtida karriärsdrömmar svarar Henric Lejman.

– Jag är där jag ska vara. Jag har ett härligt gäng kollegor omkring mig och har inga andra drömmar för karriären just nu.

Är du också ny på jobbet? Då vill vi gärna berätta om dig och ditt nya jobb. Mejla till oss på press@norrkopingnews.se eller tipsa oss via Facebook.