Bild: Pressbild

Deras julgåva gör skillnad i Norrköping

De gör skillnad för de behövande i Norrköping. Nu får de en julklapp som kommer att hjälpa de behövande i Norrköping under julen.

För fjärde året i rad skänker Länsförsäkringar Östgöta en julgåva som främjar goda gärningar i regionen. I år har medarbetarna på Länsförsäkringars kontor i Norrköping själva röstat och utsett vilket lokalt initiativ de helst vill stötta 2018.

Deras julklapp på 30 000 kronor går till den ideella föreningen Good News of Norrköping. De har sedan 2014 samlat in pengar till projektet ”En Jul för alla”. Genom projektet kan de som anser sig behöva stöd under julen ansöka om en julkasse fylld med mat och behovet är stort.

Kan hjälpa alla som behöver hjälp

Länsförsäkringar Östgötas julgåva överlämnades igår och den kommer göra nytta.

– Vi är otroligt tacksamma. Tack vare gåvan kan vi hjälpa alla som har ansökt om julkasse detta år, trots att fler än någonsin har sökt. Vi kan också lägga med julklappar i de kassar som ska till barnfamiljer. Dessutom räcker pengarna till ett välbehövligt presentkort för mat även i januari, som är en tuff månad för många. Vi är varma i hela hjärtat, säger Ronja Kyndel från Good News of Norrköping i ett pressmeddelande.

Enkelt val

Länsförsäkringar Östgöta medger att valet av mottagare var ganska lätt.

– Good News har både kunskap och erfarenhet och ser till att rätt personer får hjälp. Det är fantastiskt att få veta vilken skillnad det här faktiskt gör. Länsförsäkringar Östgöta jobbar för att skapa trygghet och möjligheter. Idag är jag stolt över att tillhöra en organisation som lever som man lär, säger Liza Mûller, skadereglerare på Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.