Suzanne Sjödin omgiven av spanska konstnären Lourdes Rals tavlor. Foto: Sofie Berlin Suzanne Sjödin med en av sina egna tavlor. Foto: Sofie Berlin Här hänger Ewa Brodds tavlor. Foto: Sofie Berlin Lourdes Ral fick inspiration till de här tavlorna vid ett besök i Sverige. Foto: Sofie Berlin

Norrköpingsbon Suzanne vågade satsa på drömmen: “Jag vill ha ett spännande liv”

En dröm gick i uppfyllelse för Suzanne Sjödin när hon slog upp dörrarna till sitt eget konstgalleri My Art Factory i Norrköping. Med sitt galleri vill hon ändra attityden till konst.

– Att gå på konstutställning kan uppfattas som stelt, men det är det inte hos mig, det här är konst för folket. Jag vill avdramatisera det hela och få människor att trivas med konst, säger hon.

Galleriet öppnade i januari 2017, då i Knäppingsborg. Nu har verksamheten nyligen flyttat till nya lokaler på Trozelligatan 30 i Norrköping.

– Jag vill göra det här för att man lever bara en gång, jag vill ha ett spännande liv och tycker om utmaningar, berättar Suzanne vidare om sin verksamhet.

Just nu pågår en utställning med två konstnärer. Det är dels Ewa Brodd, en svensk konstnär som har målat aktivt i omkring 30 år och en spansk konstnär som heter Lourdes Ral.

– Det är en väldig fördel med det här galleriet att man kan få utställare från hela världen, säger Suzanne Sjödin.

Lourdes Ral fick inspiration till de tavlor som nu hänger i galleriet under en resa till Sverige.

– Det är mycket varma och sociala bilder. Det är svenska bilder med en kontinental touch. Man ser mycket människor, mänskliga möten, det tycker jag om, säger Suzanne Sjödin.

Med galleriet vill hon locka en bred publik och tycker det är viktigt att ha många unga utställare.

– Jag önskar att ungdomar hittar hit, jag vill ha konst som lockar alla åldrar och det tycker jag att jag har. Det ska inte vara för exklusivt, säger hon.

Suzanne driver galleriet vid sidan av sitt arbete som slöjdlärare. Hon målar och säljer även egna tavlor. Främst akvareller.

– Det är bara att sätta igång så händer det grejer, man har det inom sig, säger hon.

– Drömmen är att kunna driva galleriet och måla på heltid, fortsätter hon.

I galleriet finns utöver pågående utställningar även tavlor och hantverk som ställs ut av ett tjugotal konstnärer på provision.

Nästa utställning:

24/3 – 14/4 Åse Motzanes Norgren och Annica Leonard

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load