Sigge Bilajbegovic på Platinum Cars i Norrköping. Foto: Edvin Siavashi

Expanderande bilhandlare kan bli Årets företagare

Snart utses Årets företagare i Norrköping. Sigge Bilajbegovic på Platinum Cars är en av de nominerade.

– Det betyder jättemycket tycker jag. Vi har ju haft den här resan som har varit helt otrolig egentligen, 13 år med konstant tillväxt, det har varit en galen resa, säger han.

Sigge Bilajbegovic har tidigare jobbat på bland annat företaget Monster som säljdirektör. Han var även med och startade upp Manpower i Norrköping. När hans mentor hastigt gick bort i samband med tsunamin 2004 blev det en tankeställare för honom.

– När jag satt i kyrkan kände jag att jag skulle göra något helt annat än det jag höll på med då. Jag bestämde mig för att börja sälja bilar på garageuppfarten. Det var väldigt kontroversiellt att börja sälja lyxbilar i Svärtinge, säger han.

Sigge Bilajbegovic som är född och uppvuxen i Finspång och Norrköping berättar att ingen trodde på hans idé i början och när han skulle starta företaget ville ingen av bankerna låna ut pengar.

– Ingen ville satsa på det, men jag hade en tydlig plan. Jag trodde ändå aldrig att det skulle bli så här stort, säger han.

Just nu pågår utbyggnad av anläggningen. Den nya bilhallen kommer bli 200 meter lång. En svit för vip-gäster på över 200 kvadratmeter och en avdelning för ombyggnation av bilar tillkommer.

– Det blir mer än dubbelt så stort som det är nu. Det blir Europas största sportbilscentrum, här i Norrköping, jag tror inte det är många som förstår vad vi faktiskt gör här, säger han.

Den nya anläggningen invigs i september 2018 och då blir PlatinumCars även först i Sverige med att sälja racingbränsle i en egen liten Gulf-mack.

– Vi försöker leda utvecklingen och göra de sakerna som ingen annan har tänkt på, avslutar Sigge Bilajbegovic.

Fakta:

Årets företagare Norrköping utses den 17 april i Värmekyrkan.

Årets företagare Östergötland utses innan oktober.

Årets företagare Sverige utses i oktober.

Organisationen Företagarna står bakom utmärkelsen.