Han blir Norrköpings förste “diggidirre”

Nu ska Norrköpings kommun digitaliseras, på allvar. Digitaliseringsproffset Johan Högne har utsetts till kommunens första digitaliseringsdirektör.

Hans tjänst är ny. Men Högne har ändå gott om erfarenhet av jobbet. Som konsult åt företaget Knowit Insight har han de senaste åren varit med om att digitalisera ett flertal kommuner och landsting. Skövde, Karlstad och Botkyrka kommuner är några han stöttat i digitaliseringsfrågor. Senast kommer han från ett uppdrag som tf digitaliseringschef i Nacka kommun.

– Jag ser verkligen fram emot att få gå in i mitt nya uppdrag! Det ska bli oerhört roligt och spännande att få lära känna alla kommunens verksamheter och att med stöd av digitaliseringens möjligheter, få utforska och bidra till att utveckla kommunen såväl internt som för kommuninvånarna och företagarna, säger Johan Högne i ett pressmeddelande.

Även Norrköpings kommundirektör Martin Andreae är nöjd.

– Vi välkomnar Johan Högne som ny digitaliseringsdirektör. Uppdraget innebär att utveckla och leda vår kommuns digitaliseringsresa framåt. Digitaliseringen ger oss som kommun stora möjligheter, och för oss är det prioriterat att ta fram digitala lösningar som förenklar vardagen för invånare, näringsliv och medarbetare, säger han.

Beslutet att anställa Högne fattades i måndags, den femte februari. Det dröjer dock till den nionde april innan Norrköpings förste digitaliseringsdirektör genom tiderna tillträder sin tjänst.