Henrik Mamrén. ny konstnärlig ledare för SON. Pressbild

Han blir ny konstnärlig ledare för SON

Nu står det klart att Henrik Mamrén blir ny konstnärlig ledare för SON. Han kommer närmast från en tjänst som orkesterchef vid Malmö operan.

Norrköpings Symfoniorkester har rekryterat Henrik Marmén till ny konstnärlig chef. Henrik Marmén är utbildad pianist och har varit orkesterchef vid Malmö Opera sedan 2010. Dessförinnan var Henrik kulturskolechef i Malmö och Varberg.

I ett pressmeddelande berättas det att Henrik Marmén ser med stor glädje och nyfikenhet fram mot att få lära känna symfoniorkestern och publiken i Östergötland.

– Det är fantastiskt roligt och en stor ära att ha fått förtroendet att leda Norrköpings Symfoniorkester med sin långa och rika tradition i svenskt musikliv. Det känns väldigt inspirerande att möta framtiden och dess utmaningar tillsammans med musiker och övriga medarbetare och jag ser även fram emot att få vara med och utveckla Scenkonstbolaget i Östergötland till en dynamisk kraft i regionens kulturliv, säger Henrik Marmén.

Henrik Marmén har djupa kunskaper om orkesterarbete och repertoar och lång erfarenhet av organisationsutveckling. Han är i grunden pianist och pianopedagog, utbildad bland annat vid Universität der Künste i Berlin, Musikhögskolan i Malmö och Mozarteum i Salzburg.

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat en chef till SON som kan vidareutveckla verksamheten utifrån den starka plattform som den vilar på idag. Vi vill både bibehålla vår kärnverksamhet och hitta nya uttryck, både fördjupa och förnya verksamheten. Henrik stämmer utmärkt in på den kravprofil vi tagit fram, säger Pia Kronqvist, VD. Han har både erfarenhet som musiker och kunskap från opera- och konsertvärlden. Dessutom har han varit kulturskolechef och förstår hela den kommunala verksamheten som vi också verkar i. En annan viktig fråga är arbeta tillsammans med övriga ledningen för att hela Scenkonstbolaget ska bli en succé. Här ser vi också att Henriks erfarenhet kommer att bidra.

Henrik Marmén tillträder som konstnärlig chef vid Norrköpings Symfoniorkester den 12 februari 2018.
Norrköpings Symfoniorkester, bildades 1912 och består idag av 85 musiker.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load