Pressbild: Norrköpings kommun

Han ska digitalisera mera i Norrköpings stadshus

Norrköpings kommun ska få en digitaliseringsdirektör. John Prpic, som han heter, kommer närmast från Mjölby kommun, där han arbetat som CIO/strategisk IT-chef.

Det är för att möta det ökande behovet av digitala arbetsverktyg som Norrköpings kommunstyrelse idag fattar formellt beslut om att inrätta en ny högre chefstjänst på kommunens IT-avdelning.

Den nya digitaliseringsdirektören ska ansvara för utbyggnaden av kommunens digitala tjänster.

John Prpic, som rekryterats till tjänsten, får jobbet för sin breda erfarenhet av att bygga kompletta IT-organisationer, bland annat inom branscherna biokemi och life science. Prpic, som arbetat både nationellt och internationellt med IT, kommer närmast från Mjölby kommun, där han varit verksam som CIO/strategisk IT-chef.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli den första digitaliseringsdirektören i Norrköpings kommun! Det känns både utvecklande och spännande att som infödd Norrköpingsbo nu få tillfället att verka på hemmaplan i en kommun där både tillväxt och utveckling går på högvarv. I min roll hoppas jag kunna tillföra nya möjligheter, nytta och värde med IT och digitalisering, säger John Prpic, som tillträder den nya direktörstjänsten den första februari nästa år, i ett pressmeddelande.

Även Norrköpings kommundirektör Martin Andreae är nöjd med rekryteringen.

– Vi är glada att få välkomna John Prpic till Norrköpings kommun. Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder och Johns uppdrag blir att gå i spetsen för Norrköpings kommuns digitaliseringsresa, bland annat genom att bidra till vidareutveckling av både individer, kunder och verksamheter. Digitaliseringen ger oss stora möjligheter att fortsätta hitta innovativa lösningar som förenklar vardagen för både invånare och medarbetare, säger han.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load