Cecilia "Cissi" Almgren tog juryn med storm.
Bild: TV4

Hemmabagaren Cissi från Norrköping fortsätter briljera i Hela Sverige bakar

Hemmabagaren Cecilia “Cissi” Almgren från Norrköping går från klarhet till klarhet i TV4-tävlingen Hela Sverige bakar. Den här veckan tog hon juryn med storm, med sin unika avbild av en av Påsköns Moai-statyer.

Tävlingsnerver som verkade lika dallriga som värmen skapade en hel del dramatik i veckans avsnitt av TV4-tävlingen Hela Sverige bakar, som sändes i tisdags. Men för Östergötlands representant, Cecilia ”Cissi” Almgren från Norrköping, blev dagen ändå en succé.

Smältande smörkräm

Flera av veckans tävlande fick stora problem med värmen när de, i tårtform, skulle tolka ett antal kända konstverk.

För Cecilia Almgren var det ett lass smältande smörkräm som en bra stund såg ut att äventyra en eventuell finalplats.

Men med en stabiliseringspinne som hemligt vapen lyckades Cissi rädda sin unika tårtkreation, föreställande en av Påsköns kända Moai-statyer.

Och när hon presenterade den för den stränga tävlingsjuryn var succén given.

Domarna blev till sig

Cecilia Almgren fick mycket beröm för sin Maoi-tårta.
Bild: TV4

Domarna blev alldeles till sig. Mest beröm fick Cissi för de färska hallonen som förekom i riklig mängd i de i övrigt krämiga godsakerna hon fyllt sin Moai-staty med choklad, passionsfrukt och hallon med.

Även om hon inte briljerade riktigt lika mycket när hon i deltävlingens andra del, där tävlingsdeltagarna parvis fick i uppgift att baka en Saint Honoré-tårta med fyllda petit chouxer doppade i karamell, fick hon klart godkänt på totalen.

Den här veckan blev det Maya Vestin, 35, barnskötare från Örnsköldvik som fick lämna tävlingen. Det betyder att Cecilia Almgren får tävla vidare ytterligare en vecka mot finalen i Hela Sverige bakar och chansen att kamma hem utmärkelsen Årets hemmabagare 2018.