Bild: Pressbild/Miljöpartiet

Hon är nominerad till det prestigefyllda priset

Hon arbetar med elevhälsa inom Norrköpings kommun. Nu har hon blivit nominerat till det prestigefyllda priset.

Malin Gren Landell arbetar som sakkunnig vid utbildningskontoret i Norrköpings kommun. Hon arbetar främst med frågor som rör elevhälsa och elevfrånvaro. Nyligen blev hon nominerad till Stora Psykologpriset 2019.

–  Jag är så glad att ha blivit nominerad till ett pris som uppmärksammar arbete för människors utveckling. Att få arbeta med att skapa en skola som elever känner sig motiverade att gå till känns verkligen jättebra och att på det här sättet bli uppmärksammad för det arbetet ger ju verkligen en signal om att det är viktigt, säger Malin Gren Landell i ett pressmeddelande.

En hjärtefråga

Att förebygga psykisk ohälsa hos unga är Malins hjärtefråga och hon har skrivit flera böcker om just detta.

– För att förhindra frånvaro är det viktigt att skapa en jämlik skolmiljö som är fri från kränkningar och diskriminering. Det är också viktigt att se till att det finns många vuxna bland eleverna, allt från fritidsledare till vaktmästare. Dessutom behöver skolan prata om närvaron med föräldrar och tala om hur viktigt det är att barnen kommer till skolan, och om en elev inte dyker upp i skolan så är det viktigt att visa omsorg genom att skolan kontaktar hemmet, säger hon.

”Det är mäktigt”

I Norrköping finns det närvaroansvariga på alla skolor och efter årsskiftet startar ett tvåårigt utvecklingsarbete med fokus på ett stärkt närvarofrämjande arbete.

– Det är mäktigt att elever har kunnat ta gymnasieexamen med hjälp av närvaroansvariga, det känns nästan som att rädda liv, säger Malin Gren Landell.

Stora Psykologpriset 2019 delas ut den 28 mars 2019 i anslutning till Psykologikonferensen som äger rum vid Clarion Hotel Stockholm.

De är nominerade till Stora Psykologpriset 2019

Kjerstin Almqvist
Klimatpsykologerna = Kali Andersson, Frida Hylander, Kata Nylén
Christine Bedinger
Helena Björkman
Stefan Blomberg
Kim de Verdier
Ylva Edling
Jesper Enander
Hédi Fried
Anne Grefberg
Malin Gren Landell
Eva Hedenstedt
Stefan Jern
Dan Katz
Allan Linnér
Mattias Lundberg
Ulla Risling
Hans Samuelsson
Maria Schilliaci
Ulla-Britt Selander
Anders Sjöberg
Liv Svirsky
Lars-Göran Öst