Bild: Mike Lindberg

Ikväll uppträder de till förmån för musikhjälpen

Just nu pågår Musikhjälpen. Ikväll kommer Marieborgs folkhögskolas nya utbildning hålla en konsert och syftet är att samla in pengar till just Musikhjälpen.

Musikhjälpen 2018 pågår för fullt och årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”. Det innebär att Musikhjälpen i år uppmärksammar funktionsnedsättningar för att sprida förståelse och kunskap. Musiklinjen på Marieborgs folkhögskola arrangerar ikväll en konsert på Arbis Bar & Salonger där alla intäkter går till Musikhjälpen.

– För fem veckor sedan fick vår klass reda på att vi skulle hålla i en konsert. Vi blev då indelade i grupper och varje grupp består av fem personer. Varje grupp ska framföra två egna låtar och vi är 20 personer i klassen, säger Filip Härnbro.

Bra syfte

Att uppträda till förmån för Musikhjälpen känns bra. Konserten startar 20.30 ikväll och inträdet ligger på 20 kronor, men de uppmuntrar gästerna att betala mer.

– Det känns bra att ha ett syfte med det här. För det hade inte varit lika roligt att uppträda bara för att. Det vore jättebra om de som kommer kan betala mer än 20 kronor i inträde, säger Filip.

Ny utbildning

Marieborgs folkhögskola startade musiklinjen i höstas och eleverna har därmed ett stort inflytande över deras undervisning.

– Utbildningen är tvåårigt. Eftersom vi är den första årskursen är vi på sätt och vis med och formar utbildningen. De lyssnar alltid på våra åsikter, säger Miina Almroth.

Utbildningen har hittills motsvarat förväntningarna.

– För några veckor sedan hade vi branschvecka och då träffade vi bland annat skivbolag och artister. Det var kul att få mer förståelse för hur branschen fungerar, säger Miina.

Undervisning från expert

I utbildningen ingår entreprenörskap. Då står Kim Dahlberg, medlem i bandet Den Svenska Björnstammen och scenansvarig på Arbis för undervisningen.

– Det känns jättebra att ha Kim som hjälper oss. Han känner alla här i Norrköping och hjälpte oss att få spela här på Arbis, säger Miina Almroth.