Brittisksvenska Sir Reg bildades 2009. Pressbild.

Irländsk afton på Dynamo

Det står irländsk punk på menyn när brittisksvenska Sir Reg, Linköpings Captain Jacks Army och Jönköpings stolthet Black Anemone ställer sig på Dynamos scen fredagen den andre november.

Celtic punk eller irländsk punk är en genre som är på stark frammarsch inte bara i Sverige utan i Europa och USA. De största banden är Dropkick Murphys från USA och irländska Floggin Molly.

Bästa banden

– Jag tyckte att det var dags att samla ihop de bästa svenska banden i genren och bjuda in till en riktig fest, säger arrangören Olof Wikström på Skrikhult production och lägger till att det verkligen ska bli roligt att den här kvällen ska bli av för det är verkligen något han gått och tänkt på en stund.

Pär Palm, sångare i Captain Jacks Army, menar att den här typen av musik är både folklig och populär.

– Det är alltid mycket publik när vi spelar och då inte bara hemma i Linköping. Det finns inte så jättemånga som spelar den här typen av musik i Sverige och de här tre banden är nog de bästa i Sverige, menar Pär Palm utan att darra på manschetten. Han berättar även om att de ska ut på ännu en europaturné till våren.

Captain Jacks Army. Pressbild.

Passar perfekt

– Vi har själva tänkt på att ordna en minifestival med just Celtic punk hemma i Linköping så att det nu blev en kväll i Norrköping och på Dynamo passar oss perfekt, avslutar Pär Palm som även lägger till att numera spelar de bara egen musik och att deras låtar kanske drar mera åt det rockiga hållet.