Halv åtta hos mig. Säsong XIX, episod 69. 2017. Middagsbjudning hemma hos Johan.
Foto:TV4

Magiker inleder Halv åtta i Norrköping

Fyra personer i Norrköping bjuder varandra på middag och först ut är jonglören och magikern Johan Nylinder från Kolmården.

– Det ska bli roligt att se hur de klippt ihop det, säger han när News når honom på telefon.

Halv åtta hos mig är det svenska matlagningsprogrammet där vi får följa med hem till en samling amatörkockar för att de ska laga middag till varandra som sedan betygssätts.

Den middagsvärd som i slutet av veckan har skrapat ihop flest poäng vinner en summa pengar och kan naturligtvis också titulera sig som Halv åtta hos mig – vinnare.

Programmet har sänts i hela nitton säsonger och det är inte första gången det spelas in i Norrköping som redan 2009 och 2012 hade hugade amatörkockar att visa upp i rutan.

Houdini i tvångströja

Först ut i denna upplaga av programmet är Johan Nylinder som till vardags arbetar som magiker och jonglör och en del trolleri kanske vi kan vänta oss i programmet som sänds ikväll.

– Jag trollade en hel del och jonglerade så jag hoppas att något kommer med i alla fall, säger Johan och skrattar.

Till middagen ikväll kommer han att servera Skagenbakelse och fläskfilé á la Houdini serverat med soltorkade tomater.

– Visst låter det gott? utbrister Johan och förklarar att fläskfilén är smörinbakad och kan på det viset associeras med den beryktade magikern Houdini i en tvångströja.

Skönhetsexpert säsongsavslutar

Huruvida det blir något utbrytartrick eller några extra poäng för den beskrivningen återstår att se.

– Det har i alla fall varit ett roligt gäng att spela in med de här många timmarna som klippts ner till avsnitt om 24 minuter vardera, säger Johan.

Utöver Johan så tävlar också revisorn Catarina, studenten och imitatören Claes Martin, samt skönhetsexperten Carolina som också står som värd för säsongsavslutningen av denna upplaga Halv åtta hos mig.