Michael Saliba.
Foto: Privat

Michael Saliba: Framgång är att göra positiv skillnad i andra människors liv

Efter en lovande fotbollskarriär som gått i kras utvecklades han till en ganska destruktiv typ, som varken han själv eller särskilt många andra tyckte om. För att bli en bättre människa gick han i kloster. Idag är Michael Saliba en helt ny människa. Som en av Sveriges mest framgångsrika influencers har han hjälpt hundratals att hitta nytt jobb.

När fotbollskarriären avslutats av en skada, fann sig plötsligt Norrköpingsprofilen Michael Saliba stå ensam – utfrusen från det mesta av gemenskap med andra.

– Jag hade blivit en väldigt destruktiv person som framhävde mig själv på bekostnad av andra. Jag tappade de relationer jag hade istället för att bygga fler, berättar Michael Saliba.

Enkel biljett till Jerusalem

För att bli en bättre människa köpte han en enkel biljett – till ett kloster i Jerusalem.

På den vägen är det. Efter ett år i klostret var Saliba redo att ta sig an världen igen. I Stockholm byggde han upp en ny karriär som chef i hemförsäljningsbranschen.

Ny syn på framgång

Jobbet var spännande. Men tiden i klostret hade gett Michael Saliba en annan syn på framgång, som han blev alltmer intresserad av att utveckla ytterligare och fördjupa.

Michael Saliba.
Foto: Privat

2017 bestämde han sig för att göra det – och sade upp sig från jobbet som försäljningschef.

– Då visste jag egentligen bara att jag ville hålla på med två saker: entreprenörskap och nätverkande. Och jag insåg att med ett stort och starkt nätverk har jag större chans att lyckas som entreprenör.

Saliba skapade ett konto på yrkesnätverket LinkedIn och lade därefter ett år på att skapa nya kontakter. Under tiden växte en idé fram. En fantastisk idé, om att hjälpa andra hitta nytt jobb genom det stora yrkesnätverk både han själv och andra lyckats bygga upp.

Michael Saliba = författare

Idag är Michael Saliba en av Sveriges främsta influencers som via virala hashtagen #LinkedInSalibaChallenge, ordnat nytt jobb åt närmare 400 personer och samlat in drygt 150 000 kronor till välgörande ändamål. Han är en flitigt anlitad föreläsare, på temat framgång och utveckling, som nyligen även debuterade som författare till boken “Du kommer aldrig att bli något – framgången finns inom dig”.

“Jag drivs inte av pengar”

Metoden han använder sig av har han döpt till MOREVA – motivation, results, values.

– Jag drivs inte av pengar. Jag mäter framgång i den positiva skillnad jag kan göra i andra människors liv. Konsten är inte att bli framgångsrik. Konsten är att bibehålla sig själv i framgången. Samhället formar oss att satsa på vårt ego. Jag vill lyfta fram en annan bild av vad framgång är. Många som strävar efter framgång idag frågar sig bara Vad? och Hur? Men det är först när vi vet varför som vad och hur får ett så starkt värde att du därefter kan skapa dig framgång förklarar Michael Saliba.

MER OM MICHAEL SALIBA

Ålder: 31

Bor: Stockholm

Familj: fru och dotter

Fritidsintressen: träna och promenera

Äter helst: fruns fantastiska mat

Dricker helst: vatten

Läser helst: min egen bok (skratt)

Lyssnar helst på: klassisk lugn musik

Tittar helst på: podcasts och klassisk musik.

Hissar: medmänsklighet

Dissar: egoism

Motto: “Ge mer än du tar”

Dold talang: bra på att rita, enligt dottern