Magnus Oscarsson satsar på ytterligare fyra år i riksdagen. Foto: Pressbild

Populär kristdemokrat nominerad till riksdagen

Nu står det klart att Magnus Oscarsson från Ödeshög återigen föreslås ta en plats i riksdagen efter valet 2018. Magnus har varit riksdagsman sedan 2014 och är tidigare kommunalråd i Ödeshög och lantbrukare.

Kristdemokraterna i Östergötland håller extra partidistriktsårsmöte lördag 25 november, då ombuden kommer fastställa riksdagslistan. Nomineringskommitténs ordförande Per Larsson presenterade vid en pressträff  förslaget där nuvarande riksdagsledamot Magnus Oscarsson föreslås toppa listan efter partiordförande Ebba Busch Thor.

– Vi är glada och stolta att kunna presentera en valsedel med en lång rad kompetenta kandidater. Vi har kandidater från alla kommuner i Östergötland, och en stor åldersbredd från 18 år till 78 år. Vi har många kandidater som är födda i Sverige, flera som kommer från Syrien, men också enskilda kandidater med bakgrund i Nya Zeeland, Ryssland, Spanien, Kongo och Ungern. Vi har flera kandidater som till vardags arbetar i hälso- och sjukvården, som arbetar med barn och unga inom framför allt skolan, men även kandidater som är verksamma inom näringslivet, berättar Per Larsson ordförande för riksdagslistans nomineringskommitté, i ett pressmeddelande.

– Som vår östgötska toppkandidat i riksdagsvalet är vi glada att återigen få presentera Magnus Oscarsson från Ödeshög. Tidigare lantbrukare, snickare och kommunalråd, och sedan valet 2014 vår östgötske kristdemokrat i riksdagen, fortsätter Per Larsson.

Magnus Oscarsson fick ett stort stöd i riksdagsvalet 2014 och har under de tre år som gått sedan dess arbetat mycket intensivt framför allt med landsbygds- och lantbruksfrågor. Magnus var den rikspolitiker som allra tydligast tog strid för mjölkböndernas villkor, och har bland annat några år i rad arrangerat ”Mjölkens dag” i riksdagen. Magnus har också starkt engagerat sig i frågan om antibiotikaresistens, och den överskådliga bild om andel antibiotika i kött från olika länder som Magnus publicerade på Facebook, har delats mer än 40 000 gånger.

– Magnus är engagerad, entusiastisk och ser alla sina medmänniskor, tar sig tid att hälsa, prata en stund och fånga upp de frågor som medborgare funderar på i sin vardag. Vi ser fram emot att Magnus även under nästa mandatperiod är Kristdemokraternas starka röst från Östergötland i riksdagen, säger Per Larsson.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet att vara Kristdemokraternas östgötska toppkandidat. Jag vill gärna fortsätta att driva de viktiga landsbygds- och lantbruksfrågorna i riksdagen. För mig är det viktigt att arbeta för att stärka tryggheten såväl på landsbygden som i våra städer. Självklart är också familjepolitiken, med frågan om valfrihet för Sveriges barnfamiljer, viktig för mig, säger Magnus Oscarsson, riksdagsledamot och föreslagen toppkandidat.

Nomineringskommittén föreslår vidare att topp fem ska bestå av (3) Sara Skyttedal, Linköping, (4) Anders Eksmo, Söderköping och (5) Eva-Britt Sjöberg, Norrköping.

– Nu återstår det för våra ombud att säga sitt och därefter är vi taggade att göra en bra valrörelse, avslutar Per Larsson.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load