Butikschefen Jessica Andersson och säljaren Nelli Penman gillar kanelbullens dag. Foto: Mike Lindberg Christina Brusén ska hem och baka kanelbullar. Foto: Mike Lindberg Tamar Vartanian gillar kanelbullens dag. Foto: Mike Lindberg Foto: Mike Lindberg Foto: Mike Lindberg Foto Mike Lindberg

Så firade man kanelbullens dag på cafét

Idag den 4 oktober är det kanelbullens dag. På Lindahls konditori i Spiralen firade man givetvis detta.

Kanelbullens dag innebär att bagerier och caféer bakar fler bullar än i vanliga fall. Och på Lindahls konditori i Spiralen är skillnaden markant.

– I vanliga fall bakar vi 150-200 kanelbullar, men idag bakade vi 6000. Det är många företagare som köper för de ska bjuda sina anställda. De brukar beställa runt 60-100 stycken, säger Jessica Andersson, Butikschef på Lindahls konditori i Spiralen.

Bland de som sitter stannar och fikar, märks också en skillnad.

– Bland de som fikar här har fler än vanligt köpt kanelbullar idag. Det är kul att man kan uppmärksamma denna dag, bullen är en enkel grej som är svår och misslyckas med, säger Jessica Andersson.

Även gästerna gladde sig åt denna dag och passade på att fira med en fika.

– Jag tog en kaffe och passade då på att beställa en kanelbulle, det var gott. När jag kommer hem ska jag baka bullar, säger Christina Brusén.

Hon passar även på att berätta historien till denna dag.

– Förr var det här en dag som man iakttog för opposition mot löntagarfonderna i en stor proteströrelse. Sen upplöstes protesterna och man kom på att kalla 4 oktober för något så oskyldigt som kanelbullens dag.

Christina Brusén ska hem och baka kanelbullar. Foto: Mike Lindberg

Civilekonomstudenten Tamar Vartanian som vanligtvis gillar kanelbulle, kan på grund av praktiska själ inte avnjuta bakelsen idag.

– Jag tycker inte om kanel nu när jag gravid. Jag tog en kaffe latte istället. Annars brukar jag äta bulle. Och jag tycker om den här dagen till 100 procent, säger hon.

Tamar Vartanian gillar kanelbullens dag. Foto: Mike Lindberg