Talang på gång! Claes Martin Hoffsten gillar att imitera – och Talangjuryn i TV4 gillade vad de såg. Nu har Norrköpingskillen chansen att gå vidare i TV-tävlingen. Foto: Johan Nylinder

Talangen i Norrköping gör skrattsuccé i TV4

Ena stunden möts man av Leif GW Persson i telefonen som snabbt växlar till Kjell Bergqvist. Är det något kändismingel man ringt till? Nej, det är till imitatören Claes Martin Hoffsten som svarar i telefonen.

Nu senast så fick vi se honom i säsongspremiären av Talang i TV4. Där gjorde han storsuccé bland publik och jury genom att härma Leif GW Persson, Kjell Bergqvist, Marcus Oscarsson och Maria Montazami.

En helt enig och salig jury skickade honom till slutgallring som kommer ske i TV4 den 23 februari. Då får vi veta om han gått vidare i programmet eller inte och i så fall får fortsätta att tävla i tv-rutan i vår.

– Ända sedan jag var liten har jag kallats lillgammal och väldigt iakttagande av min omgivning. Det resulterade i att jag härmade mina släktingar och vänner hur de åt, svalde, skrattade och pratade, berättar Claes Martin med ett leende.

– Det blev ju mer under skoltiden då jag imiterade lärarna till mina skolkamraters stora glädje, skrattar Claes Martin fram och tillägger att lärarna var nog inte lika förtjusta.

När Claes Martin Hoffsten var 13 år tog intresset fart och han började titta på kändisar på TV. De nya ”offren” blev till exempel kungen och Carl Bildt.

– Den personen som jag tycker är roligast att göra ändå är Maria Montazami, berättar Claes Martin efter lite funderande att det beror just på att hon är en kvinna och det blir så otroligt mycket svårare med röstläge och kroppsspråk när man själv är man.

Favoriterna i Sverige när det gäller att imitera är Bosse Parnevik och Göran Gabrielsson, och när Claes Martin nämner dem så blir det genast något drömmande i blicken.

– Nu ser jag hur vi jobbar ganska lika med personerna som vi ska imitera genom att hitta röstlägen och kroppsspråk.

– Framåt i tiden så vill jag gärna fortsätta att underhålla med min röst, antingen som röstskådespelare eller imitatör, säger Claes Martin och tar en tugga av bullen som legat på bordet under intervjun.

Johan Nylinder

 

Se Claes Martins uppträdande i Talang här:

Rädd för höga höjder

Namn: Claes Martin Hoffsten

Bor: Lägenhet i Norrköping

Ålder: 24 år

Familj: Mamma, pappa, syskon och flickvännen Karolina

Kör: Cykel men gärna bil

Dricker gärna: Vatten, whisky och vin

Äter gärna: Pasta och asiatiskt

Rädd för: Höga höjder och för att göra fel

Skrattar åt: Vardagen

Blir lycklig av: Kärlek och gamla grejer

En hemlighet: Fortfarande inte tackat Rolf Lassgård för att han grattade min mamma 2009, som jag skrev till honom och frågade om han kunde göra.

Önskan under 2018: Att vinna över mig själv.