Cecilia "Cissi" Almgren.
Bild: TV4

TV-baket slut för Cissi Almgren

Nu är det klart. Det blev en femteplats i Hela Sverige Bakar för hemmabagaren Cecilia ”Cissi” Almgren från Norrköping. Nu står det östgötska hoppet till Sara Bley, tidigare elitidrottare från Norrköping, som fortfarande är med i tävlingen.

Cissi Almgren, som till vardags arbetar som platschef på Espresso House, har kämpat på bra sedan säsongsstarten i TV4-satsningen Hela Sverige Bakar. Men i veckan tog TV-sagan slut.

När bara fem hemmabagare återstod, röstades Cecilia Almgren ut ur programmet av den kräsna juryn.

Det som fick henne på fall var temat franska bakverk, till vilka Cissis teknik inte riktigt räckte till.

“Det roligaste jag gjort”

Cecilia “Cissi” Almgren.
Bild: TV4

Men Almgren är nöjd ändå. Att placera sig på topp-fem bland Sveriges bästa amatörbagare är definitivt en bedrift. Även om siktet från början var inställt på att kamma hem titeln Årets hemmabagare 2018.

Kanske får vi se Cissi i TV igen, om tillfälle ges. Inspelningarna på Taxinge slott gav nämligen mersmak.

Sara Bley
Bild: TV4

– Det var det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag skulle lätt göra om det om jag fick. Jag skulle otroligt gärna jobba mer med bakning, men sedan var det också väldigt roligt med tv. Kan man kombinera det på något sätt vore det väldigt roligt, säger Cecilia Almgren till nt.se (betalvägg).

Titeln Årets hemmabagare kan dock fortfarande gå till Norrköping. Tidigare elitidrottaren Sara Bley är kvar i tävlingen som nu närmar sig upploppet.

LÄS MER:

Nu hettar det till för Cissi från Norrköping

Hemmabagaren Cissi från Norrköping fortsätter briljera i Hela Sverige bakar