Bild: Maria Östlin/Evelina Sigetty

Youtubestjärnorna tvingas betala 225 000 efter stämning

Youtube-kändisarna Joakim och Jonna Lundell tvingas betala 225 ooo kronor efter att ha blivit stämda.

Youtubestjärnorna Joakim och Jonna Lundell köpte lyxvillan i Norrköping för närmare nio miljoner kronor. Men det uppdagades ganska snart att det var fel på huset. De tidigare ägarna menade att huset köpts i befintligt skick, men paret Lundell visade skadorna på sin Youtube-kanal, vilket väckte säljarnas vrede. Till slut skrevs ett förlikningsavtal. Om paret Lundell skulle fortsätta att exponera eventuella fel skulle de betala 50 000 kronor i skadestånd.

Tvingas betala 225 000

I somras stämdes Joakim och Jonna Lundell för brott mot förlikningsavtalet och parterna har nu gjort upp. Joakim och Jonna Lundell tvingas nu betala 225 000 kronor.

– Det här är en frivillig överrenskommelse som parterna har ingått och som de sen har begärt att tingsrätten ska stadsfästa. Förutom att det ska utges 225 000 kronor så innebär den här överenskommelsen också ändringar i det tidigare förlikningsavtalet. Där stod bland annat att Jocke och Jonna inte fick nämna fel i sitt eget hus och det innebar i praktiken att de inte ens kunde ringa en hantverkare för att få hjälp. Det är nu ändrat, säger parets advokat Isak Kurt till Aftonbladet.

Youtubestjärnorna stäms på 400 000 kronor

Stjärnorna från Norrköping mäktigast i Sverige