Försökte lämna tillbaka stulna kläder

Kvinnan stal kläder som hon sedan försökte lämna tillbaka i butiken där hon stulit dem. Hon upptäcktes av en civil väktare på Ingelsta shopping och greps.

En 40-årig kvinna greps i går efter att ha stulit kläder på två butiker på Ingelsta shopping.

Kvinnan har först varit inne i en butik där hon uppmärksammades av en civil väktare. Kvinnan tog med sig ett antal klädesplagg, underkläder och en top, in till provhytten och plockade på sig dem. Därefter har kvinnan försökt att lämna tillbaka dessa plagg, värda 2 300 kronor, i kassan och på så sätt få ett tillgodokvitto i butiken.

Detta lyckades dock inte eftersom kvinnan inte hade kvitto med sig och kassapersonalen kunde konstatera att de aktuella varorna inte sålts vid den påstådda tidpunkten. Kvinnan valde då att lämna butiken och gå in i en annan klädbutik i shoppingcentrat.

I den butiken försökte kvinnan med samma sak. Här handlade det om jeans och en skjorta till ett sammanlagt värde av 398 kronor. När kvinnan lämnade denna butik greps hon.

– När hon grips visar det sig att hon har äldre tillgodokvitton på sig, man kan alltså misstänka att hon gjort detta tidigare, säger Carl-Fredrik Jerrhage, förundersökningsledare för lokalpolisområde Norrköping.

– Jag har hört från kollegor i andra städer att det här har varit aktuellt ett tag. Jag kan inte säga om den här typen av stölder har ökat, men det är samma tillvägagångssätt man använt sig av.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load