Foto: Lärande i Sverige AB

Hon är årets bästa lärare

Nu är det fastslaget. Länets bästa lärare finns i Norrköping. Louise Hedlund heter hon och hon jobbar på Realgymnasiet.

Att det var just Louise Hedlund, som det senaste året utmärkt sig så mycket att hon nu är Östergötlands i särklass bästa lärare, tillkännagavs i måndags, på Lärargalan i Stockholm.

Hedlund hade från början bespetsat sig på att jobba med djur.

– Det var egentligen först efter fem år på universitetet som jag insåg att jag tycker det är roligare att arbeta med människor, säger hon i ett pressmeddelande.

Nu kombinerar hon sina båda passioner, som yrkeslärare på Realgymnasiets naturbruksprogram.

Själv tror Louise Hedlund att hon vunnit elever och kollegers hjärtan genom att vara engagerad och trovärdig, i sin lärarroll.

– Eftersom jag är yrkeslärare på Naturbruksprogrammet och har jobbat inom branschen så tar jag alltid mina exempel från sådant som är förankrat i verkligheten, förklarar hon.

– Jag tror jag har ganska roliga lektioner. Jag försöker variera teori med olika praktiska övningar. Eleverna får ofta välja examinationssätt själva och jag brukar vara flexibel med planeringen om de till exempel inte har hunnit så långt som vi hade planerat från början, fortsätter hon.

Årets lärare utses varje år på Lärargalan, som arrangeras i stiftelseform. Galan sponsras av en mängd företag och samhällsaktörer, av vilka Lärarförbundet är en.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load