Kolmårdens nya bebis. Bild: Kolmårdens djurpark

Kolla in söta bilderna på Kolmårdens nya bebis

Den erfarna trubbnoshörningen, Imfolozi, har blivit mamma. En 50 kilo tung hona föddes i helgen. Kolmårdens Djurpark meddelar att allt gick bra och att kalven mår bra.

– Det har varit en lång väntan och nu känns det fantastiskt att se den nyfödda lilla kalven tätt intill sin mor. Som djurvårdare är det alltid spännande att vara med under en födsel och det är extra speciellt när det föds en unge av en utrotningshotad art, säger Lovisa Löfving, djurvårdare på Kolmården, i en kommentar.

50 kilo tung och med ett litet, litet horn på nosen föddes igår Kolmårdens senaste nytillskott – en trubbnoshörning. Bara 9 trubbnoshörningar har fötts i Europa i år och kalven, som tros vara en hona, är därför ett mycket välkommet tillskott till bevarandeprogrammet.

Det var efter en hela 16 månader lång dräktighet som den erfarna noshörningsmodern Imfolozi födde en cirka 50 kilo tung kalv, som tros vara en hona. Födseln förlöpte precis som planerat och redan 30 minuter efter födseln stod den nyfödda kalven på ostadiga ben i den mjuka sanden i noshörningsstallet.

Se bilderna här nedan: