Lars Stjernkvist (S). Foto: Fotofabriken

Lars vill turista mer i sin egen stad

Vad gör ett kommunalråd helst på semestern egentligen? Har de egna små smultronställen som de vill sprida?
I dag är det Lars Stjernkvist, ett av de socialdemokratiska kommunalråden i kommunen, som ger sina bästa semestertips.

– Jag tycker själv att jag själv borde turista mera i min egen hemstad. Det finns så mycket att ta del av för den som bor i Norrköping, allt från skärgården till Färgargården. Så att turista i sin egen hemstad är mitt första semestertips.

– Sedan har jag mitt egna favoritställe. Det är på Nordgylland där jag gärna semestrar och en plats jag kommer tillbaka till väldigt ofta. Att sitta med en bra bok i strandkanten där – det är grejor det.

För när Lars Stjernkvist är ledig är läsning den absoluta favoritsysselsättningen. Just nu är det Midsommarkrisen 1941, skriven av Erik Carlsson, som engagerar. Det är en bok om när Sverige var nära att dras in i andra världskriget, då tyska soldater transiterades på järnväg genom landet.

– Efter det ska jag nog läsa en roman av Carin Hjulström. Jag har en hel hög böcker med mig. Det är deckare, romaner och historiska skildringar.

Lars Stjernkvist bor i Norrköping och sitter i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och styrgruppen för Ostlänken – bland många andra uppdrag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load