Jens Tjärnlund, vd på Proauto. Bild: Andreas Schander Snart kan han se sina bilar i speglarna, Jens Tjärnlund. Bild: Andreas Schander Först ska det byggas klart i Linköping innan bygget i Norrköping startar. Bild: Andreas Schander

Lyxbilsgatan – han bygger nytt för 75 miljoner

BMW bygger en helt ny anläggning i Norrköping som tillsammans med Platinum cars bildar rena lyxbilsgatan.

– När man flyger är man alltid glad, så vi vill skapa lite samma känsla här – och en fartkänsla, säger Jens Tjärnlund, vd på Proauto.

I bolaget Proauto ingår de tre BMW-butikerna i Nyköping, Norrköping och Linköping. Tillsammans omsätter de 680 miljoner kronor om året. Just nu bygger BMW en helt ny anläggning på 4 000 kvadratmeter i Linköping för 75 miljoner kronor. I helgen börjar inflyttningen. Och så fort anläggningen är klar i Linköping börjar bygget med nya BMW-hallen i Norrköping.

– Konceptet är hämtat från USA, att man ska kunna köra in sin bil i verkstadshallen direkt och sedan berätta sitt ärende inomhus.

Anställer nytt
Nya anläggningar brukar ge ett litet uppsving.
– När man bygger nytt så brukar det bli ett litet uppsving så jag tror att vi kommer anställa 3-4 stycken inom en 18-månadersperiod, säger Jens Tjärnlund.

Bilhallen i Norrköping blir mer öppen och tanken är att man ska kunna komma dit, köra in bilen direkt och sedan lämna anläggningen på åtta till tio minuter.
– Men sedan får kunden så klart stanna längre om de vill men har man bråttom så ska det gå snabbt att lämna bilen här.

75 miljoner kronor
För den som vill stanna så finns det en lounge där man kan fortsätta att arbeta medan bilen lagas eller servas. BMW har 65 anställda på de tre orterna varv 23 i Norrköping. En ny bilhall byggdes i Nyköping förra året och i år var det dags att bygga nytt i Linköping. Och så fort 75-miljonersbygget är klart i Linköping bygger han en ny hall i Norrköping.

Lyxbilsgatan
Anläggningen i Norrköping kommer byggas längs motorvägen i höjd med Åby. Den anläggningen blir omkring 5 000 kvadratmeter stor och byggs i närheten av Platinum cars. Tillsammans bildar de starten på rena lyxbilsgatan. Platinum cars anläggning blir omkring 11 000 kvadratmeter stort, inklusive en helikopterplatta till sina kunder.

– Vi kommer ligga vid Platinum cars, vi behöver inte ligga bland dagligvaruhandeln och sedan fanns det planritningar för området i samtliga orter där vi bygger så det var smidigt. Vi ville heller inte bara ha en lokal, det ska vara en bra logistik också och då vill man vara med att bygga och rita från början, säger Jens Tjärnlund.

Och självklart kommer Jens Tjärnlund till intervjun i en BMW.
Men vad var din allra första bil?
– Det var faktiskt en BMW, en 325:a, säger han.

Relaterad artikel:

Sigge bygger Europas största och lyxigaste bilhall

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load