Miljonregn över Norrköping Airport. Foto: Jerry Prütz

Mångmiljonsatsning på flygplats

43 miljoner under tre år. Det är vad kommunen satsar på att stötta Norrköping Airport. Väl använda pengar menar de ansvariga kommunalråden Stjernkvist och Svedahl.

News var under gårdagen på plats när Norrköping Airport slog på stora trumman för att man nu, enligt önskemål från näringslivet, hade lyckats få till en avgång redan 06.00 måndag till fredag. En satsning som kostar kommunen 43 miljoner under tre år.

– Det första året skjuter vi till 20 miljoner, år två 15 miljoner och tredje året stöttar vi med åtta, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist som menar att nu har kommunen verkligen gått näringslivet till mötes och gått så långt man kunnat i och med den här satsningen.

– Det är inte den nya linjen som kräver den här satsningen utan vi ger bolaget Norrköping Airport ett nödvändigt kapitaltillskott, fortsätter Lars Stjernkvist.

– Nu är det upp till näringslivet i kommunen att göra allvar av sin önskan och utnyttja den här möjligen med att flyga ut i Europa redan tidigt på morgonen, menar Lars Stjernkvist vidare och förklarar att Norrköpings flygplats inte nödvändigtvis inte är en konkurrent till Linköpings flygplats utan det är Arlanda som är det stora röda skynket.

– Det är inte säkert att alla de här pengarna går åt, säger liberalen Reidar Svedahl som är den som har hand om näringslivsfrågor i kommunen och fortsätter:

– Om det går så bra som vi tänkt så kommer inte alla 43 miljoner att gå åt och sedan är det även så att vi kan avbryta den här satsningen om det skulle visa sig att näringslivet inte är med oss, avslutar Reidar Svedahl.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load