Edona Ferizi (tv) och Elvisa Sestic från Kalmar förser festivalbesökare med armband till Where's the Music. Foto: Sofie Berlin

100 artister på Where’s the music

I morgon, fredag, drar årets upplaga av tvådagarsfestivalen Where’s the Music i gång i Norrköping. Omkring 100 artister ska uppträda på tio olika scener runtom i Norrköping.

I köpcentret Spiralen står Edona Ferizi och Elvisa Sestic och lämnar ut armband till festivalbesökare. De studerar Music and Event Management i Kalmar och är i Norrköping för att delta på festivalen och arbeta som volontärer.

– Musik är vårt intresse så det är kul att få lite mer erfarenhet inom musik och se hur det funkar bakom kulisserna. Vi var med förra året också, säger Edona Ferizi.

– Man får se branschen inifrån och får mycket kontakter, fyller Elvisa Sestic i.

Under festivalen hålls även en konferens riktad till musikbranschen. Svensk och internationell bransch samlas för att diskutera aktuella ämnen inom musik- och livebranschen. Ett 60-tal talare kommer att föreläsa.

– Jag ser fram emot att se en artist som heter Jëlly och att lyssna på en journalist som heter Ametist Azordegan. Jëlly är en rätt ny artist, jag tycker om hennes sound, lite hiphop soul. Ametist Azordegan är en hiphoplegend. Jag vet inte vad hon ska prata om men jag ser upp till henne och ser fram emot det jättemycket, säger Edona Ferizi.

­– Jag har ingen jag måste få höra. Men det blir kul att gå runt och kolla och få höra massa ny musik, säger Elvisa Sestic.

I samband med konferensen hålls en gala där GAFFA-priset delas ut. Sedan 2010 har tidningen GAFFA’s läsare röstat fram sina favoritartister. I år i 15 kategorier.

Bland årets artister på Where’s the Music finns fyra band med före detta medlemmar från Ghost. The Great Discord, Henrik Palm, Magna Carta Cartel och Priest.