Pressbild:

Pain till Metallsvenskan – hatar fotboll, älskar ishockey och Eddie Meduza

Programmet till den återuppväckta fotbollsturneringen och hårdrocksfestivalen Metallsvenskan börjar ta form och nu dunkar arrangören till med ytterligare band till den redan stenhårda laguppställningen eller vad sägs om WASP, Pain och F.K.Ü?

Metallsvenskan går av stapeln den 15 och 16 juni i Norrköping som News tidigare berättat om. Nu släpper arrangörerna ytterligare tre band. Skräckrockarna WASP, Freddy Krügerklädda F.K.Ü och sedan industrirockarna Pain. News ringde upp Pains primus motor, Peter Tägtgren, för ett snack om hårdrock och fotboll.

– Fotboll är inget för mig, tacka vet jag ishockey och sex, för det sista är väl också någon typ idrott eller i vart fall så får man motion av det, skrattar den produktive multiinstrumentalisten från hemmet strax utanför Ludvika då News ringer upp för att kolla läget och vad som håller den begåvade 47-årigen sysselsatt för tillfället.

– Det ska självklart bli skitkul att spela på Metallsvenskan som är en skön tillställning där olika band även spelar fotboll mot varandra. Jag vet inte riktigt vad vi kommer att bjuda på från scenen för det är lite beroende av vilken tid vi går på. Är det ljust när vi spelar så är det självklart helt bortkastat att ha en massa pyroteknik, slår Peter fast och berättar att han själv håller på Leksand i hockey även om det inte går så bra just nu. Men som han säger – man måste ju stötta sitt lag.

Just som vi snackar berättar Peter att han och sångaren i Rammstein, Till Lindemann, gjort färdigt musiken till en teaterpjäs som snart ska gå upp i Tyskland. Det är vad han varit sysselsatt med den senaste tiden samt att göra några spelningar med Pain. I höst ska det finnas en ny platta ute med hans dödsmetallband Hypocrisy och sedan bär det ut på vägarna. Men hur blir det med ditt hyllningsband till Eddie Meduza?

– Ja, det där har jag inte haft tid med på länge vilket är synd men när jag sitter där på hemmet så ska jag nog få till det, skrattar Peter Tägtgren till avslut.

Metallsvenskan återuppstår i Norrköping