Pressbild

Bjuder in till gratis konsert med musikalisk mix

I kväll är det gratis konsert i Hörsalen. Konserten erbjuder en mix av musikstilar och alla hälsas välkomna.

Ikväll är det konsert i Hörsalen. Det som utlovas är en mix – en mix av bland annat olika musikstilar och inriktningar där unga talanger mixas med etablerade musiker.

Konserten, som startar klockan 18:00, arrangeras för att fira att Norrköping nyligen blev UNESCOS första Music City i Norden, men också för att visa en del av det musikutbud som finns i staden.

– Konserten är ett resultat av vårt viktiga och kontinuerliga samarbete med Portalen, där Musikhuvudstaden ingår i den kreativa gruppen. Vi vill lyfta våra fantastiska lokala talanger och samtidigt påminna om hur viktig musiken är i ett samhälle och hur viktigt det är att vi stöttar musik på alla nivåer. Alla i Norrköping ska kunna vara en del av Norrköpings musikliv, säger Sandra Wall, projektledare för musikhuvudstaden, i ett pressmeddelande

Portalen är en satsning i Hageby och Ringdansen som funnits sedan 2011 och som syftar till att få ut fler människor i egen försörjning. Kvällens gratiskonsert arrangeras av Portalen i samarbete med och Norrköpings kommun och Musikhuvudstaden Norrköping.

Medverkande artister är: Náthalie Andersson och David Kronström (NADA Duo) och Andweshoulddieofthatroar (Hardy H. Hum).

Filmer som visas är: Dokumentärfilmen Playing notes for peace som handlar om Syrien och vad ett krig gör med kulturlivet visas till livemusik och man visar musikvideon #viärocksånorrköping.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load