Pressbild: SVT

Efter världssuccén – nu söks Norrköpingsbor till ”svenska Skam”

Nu blir den norska succéserien Skam svenskt. Under våren kommer ett produktionsbolaget att leta efter nästa William och Noora på platser i hela landet. Den 14 april kommer auditionturnén till Norrköping.

Den norska tv-serien Skam blev en världssuccé och lockade stora tittarsiffror hos SVT Play. Nu inleds arbetet med den svenska tolkningen genom serien Eagles.

Provfilmningarna börjar redan nu i helgen, med start i Stockholm. Därefter kommer auditions äga rum över hela Sverige under april och maj. Den 14 april hålls provfilmning i Norrköping.

Produktionsbolaget New stories meddelar att Eagles är en ”ungdomsserie om kärlek, vänskap, svek och hockey i en svensk småstad”.

Man söker tjejer och killar i åldrarna 16 till 22 år.

– Någon karaktär vill vi ska kunna sjunga och även idrottsrelaterade saker är fördelar. Det är framför allt unga duktiga talanger inom skådespel, säger producenten Stefan H. Lindén till Expressen.

Första säsongen av Skam sändes 2015 och har sedan dess blivit ett kulturellt fenomen. Nu återstår det att se om SVT:s spin off blir lika lyckad. Och vem vet, kanske med dig i huvudrollen.

Övriga datum för provfilmning

Norrköping 14 april
Linköping 15 april
Jönköping 21 april
Västerås 22 april
Göteborg 28 april
Borås 29 april
Kalmar 29 april
Karlskrona 5 maj
Växjö 6 maj