Fröken Elvis julturné skapades mitt i värsta sommarhettan. Nu får vi se resultatet - på Louis De Geer i Norrköping.
Bild: Carrie Gillchrist

Fröken Elvis firar advent i Norrköping

Succén har varit given ända sedan bandet började tolka Elvis på svenska 2015. På första advent, söndag 2 december, kommer Fröken Elvis till Norrköping för att sprida julstämning.

De fem damerna i bandet Fröken Elvis tog en chans när de för tre år sedan gav ut en hel skiva med svenska Elvistolkningar.

Från klarhet till klarhet

Men succén visade sig vara given från första stund. Efter första skivsläppet har bandet gått från klarhet till klarhet.

Fröken Elvis har synts i flera TV-program, av vilka populära Nyhetsmorgon och Go’kväll är ett par av dem. Men mest har bandet turnerat.

Ett av Fröken Elvis första framträdanden ägde faktiskt rum på Vaxkupan i Norrköping. En spelning som inte bara lett till att Fröken Elvis ombetts komma tillbaka till stan vid flera tillfällen, utan också gett begåvat bandet med en stark fan-base av Norrköpingsbor.

– Vi har spelat på jazzklubben i Norrköping för ett par år sedan. Senast var vi på konserthuset där. Vi har en stark publik i Norrköping och därför känns det extra högtidligt att vi får fira första advent med Norrköpingsborna, säger Camilla Fritzén, som är Fröken Elvis leadsångare och textförfattare.

De fem medlemmarna i Fröken Elvis träffades när de gick på Musikhögskolan i Stockholm. Tillsammans utgör de en grupp musikaliska mångsysslare som bemästrar allt från stämsång till ett 15-tal olika instrument. Genren beskriver de själva som “svensk vispop med inslag av jazz”.

Nöjda med premiären

Föreställningen de ska framföra när de kommer till Norrköping – Fröken Elvis Jul – skapades under sommarens allra hetaste veckor. Mycket av både det musikaliska materialet och mellansnacket är helt nyskrivet. Att få allt att klaffa har varit en utmaning. Men sedan premiären den 28 november i Eskilstuna känner musikerna i Fröken Elvis sig redo för julens ankomst.

– Vi fick ett väldigt bra mottagande av publiken på premiären. Det var så himla roligt! Det mesta slitet inför en turné som den vi är ute på nu har man innan – med att sätta ihop allt och få det att stämma. Men när man arbetar med helt nytt material är det ju inte förrän man möter publiken, som man ser hur det landar. Så nu, efter den lyckade premiären, känns det som om vi är klara med julstressen. Nu är det bara julklappsutdelningen kvar, skrattar Camilla Fritzén.

Tips oss om nyheter på e-mejl: press@norrkopingnews.se