Ludwig Göransson.
Bild: TV4

Ingen Golden Globe för Göransson – men snart kan det bli en Grammy

Det går bra nu för östgötska filmmusikmakaren Ludwig Göransson, 34. Det blev visserligen ingen Golden Globe i natt. Men snart har han chans på en Grammy.

När Ludwig Göransson för elva år sedan gav sig av till USA och Los Angeles efter avslutade studier vid musikhögskolan i Stockholm visste ingen vem han var. Idag är östgötens namn på allas läppar.

Musik till Black Panther

Efter flera uppmärksammade musiksamarbeten och en rad framgångar på filmmusikscenen, var han i natt med och tävlade om det prestigefulla priset Golden Globe, för musiken i filmen Black Panther.

Tyvärr fick Göransson denna gång se sig utslagen av kollegan och konkurrenten Justin Hurwitz som komponerat musiken till filmen First man.

Nominerad till Grammy

Men redan om några veckor, 10 februari, får har en ny chans – på årets Grammy-gala, där Göransson också finns med bland de nominerade.

Göransson, som just nu lever sin dröm, gläds stort åt framgångarna. I en intervju i Nyhetsmorgon i TV4 berättade han nyligen att filmmusik är det han brinner starkast för – och det han alltid drömt om att få arbeta med.