Bild: Pressbild

Joakim Lundell talar ut om framgångarna

De flesta har en åsikt om Joakim Lundell. Nu talar han ut om framgångarna, diagnoserna, ”Jockiboi” och framtiden.

Enligt Medieakademins undersökning där de har vägt samman Facebook, Instagram, Twitter och Youtube, är Joakim och Jonna Lundell överlägset de största svenska makthavarna på sociala medier 2018.

– Jag ser det inte som makt. Det är lånad makt. Gör vi fel försvinner den, vi är inte förtroendevalda, säger Joakim Lundell till Expressen.

Omsätter miljoner

2017 omsatte bolaget ”Jocke & Jonna AB” 8,7 miljoner kronor. Enligt ”Jocke” kommer noteringen för 2018 att bli ännu bättre. Han är företagets vd och den som styr kanalernas riktning, baserat på statistik och tendenser som han läser av.

– Många hittar ett fungerande koncept, sedan mjölkar de ur det tills det inte fungerar längre. Jag byter riktning väldigt snabbt redan när jag ser att staplarna börjar gå åt ett visst håll. Inget hade varit möjligt utan Jonna, som är fantastisk och får mig att vilja bli bättre. Jag är som en heliumballong och Jonna är tyngden, säger Joakim.

Har en superkraft

”Jocke” har diagnoserna Aspergers syndrom och ADD, men han ser inte diagnoserna som ett handikapp, utan som en superkraft. Bland andra Robin Kovacs, Linus Söderström, Isabella Löwengrip och Samir Badran har tidigare sagt att de ser sina diagnoser som en superkraft och inte som ett handikapp.

– Jag tycker att ADD- och ADHD-människor är det gulligaste som finns. För att när de älskar något så älskar de av hela sitt hjärta. De bryr sig ofta så mycket om människor i sin omgivning, säger han.

– Jag personligen tycker det är charmigt, jag älskar folk med diagnoser. Jag hoppas typ att Lunabelle får diagnoser. Det får en människa att sticka ut och vara unik. Det är bara fascinerande. I stort sett alla runt mig har diagnoser, säger Jonna Lundell.

Bild: Pressbild

”Jockiboi” är ett minne blott

Joakim var tidigare känd som ”Jockiboi” och kunde bland annat kleta in sig i avföring, utse tjejer till ”dagens knull” och ha sex med en dammsugare.

– Det är så avlägset. Jag vet inte vem den personen var, han är bara tragisk. ”Jockiboi” var mitt sätt att överleva, att hantera min självmordsbenägenhet. Jag var tvungen att skapa en karaktär för att folk inte skulle nå mig. Det är lätt att kasta skit på mig, men varför reagerade ingen? Varför gjorde ingen något för att hjälpa en människa som står och onanerar i en blogg eller kränker kvinnor?

Står inför olika vägskäl

Joakim och Jonna Lundells Youtubkanal har över 800000 prenumeranter och framtiden ser ljus ut för Norrköpingsparet.

– Youtube kommer växa, precis som alla sociala medier. Så länge det är tillväxt i USA är det tillväxt i Sverige. Jag står inför olika vägskäl: ska jag kämpa för att göra klimatet på nätet bättre eller ska jag freda mitt eget och min flock? Jag känner mig ganska färdig och skulle lika väl kunna leva bakom kameran, säger Joakim Lundell.

 

Kändisparet samlade in jättesumma till välgörenhet

Norrköpingskändisarna föräldrar efter tuff kamp