Foto: Miguel Muñoz Rubilar

Kulturministern inför öppen ridå

Den 10 februari klockan 12.00 intervjuas en fiktiv och nytillträdd kulturminister inför öppen ridå på 23 platser runtom i Sverige, bland annat, på Arbetets museum i Norrköping. Efter föreställningen följer ett samtal om kultur- och demokratifrågor.

Presskonferensen är en satir över ett samhälle där kulturen kontrolleras och styrs uppifrån. Den nytillträdda kulturministern har tidigare varit chef för säkerhetspolisen, men ser inte hur de båda uppgifterna skiljer sig åt – allt handlar ju om att kontrollera människors tankar och känslor. Se ministern intervjuas av pressen inför öppen ridå.

Presskonferensen är baserad på nobelpristagaren Harold Pinters satiriska kortpjäs och i rollerna ser vi Krister Kern och Nils Poletti. Efter föreställningen följer ett samtal kring frågorna: Kultur för vem,  av vem och varför?
Samtalet leds av regissören Johan Huldt. Deltagare är Nils Poletti, tillträdande teaterchef på Östgötateatern, Helena Persson, chef för Norrköpings Konstmuseum och Niklas Nåbo (S), kommunpolitiker i Linköping.