Metallsvenskan återuppstår i Norrköping

Metallsvenskan var en kombinerad fotbollsturnering och hårdrockfestival som pågick mellan åren 2009 till 2016. Efter ett sabbatsår 2017 så återuppstår festivalen 15-16 juni i Norrköping. Under åren har storheter som Hammerfall, Twisted Sister, D-A-D, Ghost och King Diamond uppträtt.

Metallsvenskan startade 2009 på initiativ av, bland andra, Janne Larsson, i Örebro. Under 2017 tog man ett sabbatsår men nu återuppstår den uppskattade fotbollsturneringen och hårdrocksfestivalen men då i Norrköping. Bakom återuppståndelsen hittar man fotbollstokige Olof Wikström på Skrikhult Productions.

– Norrköping är ju en så pass mycket bättre fotbollstad än Örebro, öppnar IFK Norrköpings-supportern Olof Wikström och fortsätter:

– Jag tänkte redan för några år sedan att man borde köra Metallsvenskan här i Norrköping men när de sedan tog timeout 2017 så tyckte vi nog att de är dags att flytta till Norrköping istället. Vi kommer att hålla till centralt bakom stationen och något som heter Fotbollspelaren den 15 och 16 juni nästa år. Det blir alltså veckan efter Sweden Rock Festival.

Kombinationen fotboll och hårdrock har visat sig lyckosam och olika band som In Flames med sitt lag IF Glenn (vad annars?) småländska Bullet och branschtidningar som Closeup Magazine, har mötts i, något så när, renhåriga matcher.

– Jag hoppas självklart att band som Sabaton och In Flames vill vara med och spela fotboll. Publiken brukar uppskatta att se sina idoler spela mot varandra, menar Olof Wikström som i nuläget inte kan berätta vilka band det kommer att bli som spelar i sommar men att det blir bra det är han övertygad om.

På torsdag, den 19 oktober presenteras det första banden.