Foto: Privat
Jessie, Inez & Tilda

Multiuppträdande av stipendiater på lördag

I Sankt Olai kyrka blir det på lördag ett uppträdande i flera konststycken av årets Bäckmans- och Ribbingsstipendiater.

Bäckmansstipendiet på 140 000 kronor som är ett av Sveriges största kulturstipendier har tilldelats tjugoettåriga dansaren Inez Aoufi som för tillfället studerar professionell dans på Vivo Ballet i Rom.

Med pengarna berättar hon nu att hon får möjlighet att slutföra sin utbildning i Rom, men också flytta vidare till USA för att arbeta.

– Det känns så himla bra att ha fått stipendium som främst ger mig möjligheten att slutföra mina studier, säger Inez Aloufi till News.

Jessie Lewis Skoglund som är förra årets Bäckmansstipendiat och studerar mimskådespeleri på Teaterhögskolan i Stockholm kommer också att delta på lördag.

Tillsammans med klasskamraten Tilda Henriksson ska de gestalta en dikt som handlar om längtan till naturen.

– Det här är en work-in-progress-visning, säger Jessie Lewis Skoglund och det är en del av det egna projektet som just nu har arbetsnamnet ”Fristaden”.

För Jessie har Bäckmansstipendiet betytt mycket.

– Det har hjälpt mig att kunna ta både extrakurser och att åka på utbyte till Brasilien i tre månader, berättar hon.

Men hon har ännu inte spenderat hela stipendiet vilken hon säger ska fungera som en buffert för henne att kunna göra saker hon vill och tror kommer utveckla henne som skådespelare.

Även årets Ribbingstipendiat, Linnéa Törnqvist som går tredje året på Kungliga musikhögskolan i Stockholm med inriktning klassisk sång kommer att uppträda i Sankt Olai kyrka med tre Schumann Lieder och en aria av Stravinsky.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load