Nu öppnar Naturum för säsongen. Foto: Pressbild

Naturum Tåkern öppnar för säsongen – rekordmånga programpunkter

På lördag den 10 mars slår Naturum Tåkern upp portarna för säsongen. I år är programmet mer omfattande än någonsin tidigare.

Under mars månad kommer Naturum Tåkern att vara öppet under helgerna för att sedan öppna dagligen från och med april. På årets program ryms över 350 programpunkter vilket är fler än någonsin tidigare.

– En övergripande ambition är att föra fåglarna nära besökarna. Ägg som kläcks, visning av ringmärkning och fjädrar i jätteformat är några exempel på programpunkter som ger våra besökare en nära känsla för fåglarna, säger föreståndare Malin Granlund Feldt, i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är bland annat miniguidningen “Dagens fynd” där en art eller föremål som är aktuellt för dagen visas upp. En annan nyhet är Sagoguidningen som arrangeras på lördagar från mitten av juni till augusti. Sagoberättaren tar besökarna med in i Tåkerns natur, berättar kända och okända sagor om djur och växter i Tåkern. Under sommarperioden fortsätter också de populära dagliga håvningarna efter småkryp i vatten och på land.

Ytterligare en nyhet för året är de självguidande vevmojängerna, så kallade U-turns, som besökare själva vevar igång. Då startar en berättarröst och man får veta mer om Tåkerns natur och kultur. De beräknas vara klara till den 7 april, då också den nyrenoverade spången hela vägen till Svanshals udde invigs.

– Därtill erbjuder vi självklart massor av guidningar om fåglar, exempelvis skäggmes och andra vassfåglar. För att belysa mångfalden kring Tåkern arrangerar vi även temaguidningar om grodor och snokar, fiskar, orkidéer, träd, småkryp och kulturhistoria, säger Malin Granlund Feldt.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load