Pressbild: Crazy Pictures

Nu ska succéfilmen från Norrköping erövra USA

”Den blomstertid nu kommer”, katastroffilmen från Norrköping, har sålts till över 70 länder. Nu är det klart att den får världspremiär på filmfestivalen ”Fantastic fest” i Austin, USA. Filmen har där valts ut för att få vara med och tävla.

Framgångarna för filmkollektivet  Crazy Pictures film ”Den blomstertid nu kommer” bara fortsätter.  Filmen går fortfarande på bio och den låg de första veckorna efter premiären tvåa på biotoppen, och filmen har dessutom sålts till 70 länder runt om i världen. 

Och nu står det alltså klart att den får världspremiär på festivalen ”Fantastic fest” i Austin, USA. Där är den uttagen för officiell tävlan.

– Det är jättekul att det sticker iväg så här utom vår kontroll. Vi visste att det är en publikfilm här i Sverige men att den väljs ut av en jury i USA är ju en helt annan grej, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

– Det är en av de bättre festivalerna för ossatt vara med på,  och det är extra kul att det är i USA som den får världspremiär.

Festivalen inleds 20 september och pågår under en vecka. Killarna i Crazy Pictures har aldrig gjort någon hemlighet av att de inspireras av amerikansk film,  och Olle Tholén säger att det nästan känns viktigare vad kritiker tycker i USA än i Sverige.

– Vi har ju med mycket svensk symbolik i filmen. Som midsommarstänger till exempel. Den typ av film vi har gjort är ju inget nytt men vi har satt in det i ett nytt sammanhang. Det ska bli spännande att se vad de tycker om det i USA.

Vilka andra filmer som ska vara med att tävla är oklart men filmen “Overlord” av J.J Abrams, mannen som bland annat regisserat Mission Impossible 3 med Tom Cruise och Star Wars: Episode VII, kommer att vara med på festivalen.

 

Så säger kritikerna om ”Den blomstertid nu kommer”