Pressbild: Ulf Hjelting

Ny video med Ghost – presenterar frontman och ger sig ut på USA-turné

Att Ghost skulle ge ut en ny video och singel fredagen den 13:e är inte någon högoddsare precis. Nu är “Rats” här och den tillhörande videon ger nästan en apokalyptisk “Singing in the rain”-känsla. I videon förekommer en ny figur som antas vara den nya frontmannen Papa IV –  men helt säker kan man inte vara.

Som vanligt bjuder Ghosts primus motor Tobias Forge på en mängd överraskningar när han nu låter täckelset falla för den första låten “Rats” från det kommande albumet “Prequelle” som han jobbat med sedan augusti förra året. En låt med ett lite tyngre riff än vanligt men “Rats” är som brukligt  en refrängstark sång med stora känslor.

Den femte maj kan man se bandets nya scenshow då första spelningen på vårens och sommarens turné “Rats on the road” tar sin början i USA. Sedan blir det ett flertal festivalspelningar i Europa i sommar men om det  finns några planer för spelningar hemma i Sverige och Linköping är inget som avslöjats i skrivande stund. Dock spelar Ghost förband till Guns ´n Roses i Oslo den 19 juli.

I den nya videon kan man se en ny och lite yngre frontman men om han är Papa IV återstår att se. Tobias Forge har som vanligt både ett och två ess i prästkappan.

Nya Ghostplattans låtar:

1. Ashes
2. Rats
3. Faith
4. See The Light
5. Miasma
6. Dance Macabre
7. Pro Memoria
8. Witch Image
9. Helvetesfönster
10. Life Eternal
11. It’s A Sin
12. Avalanche