Jörgen "Jögga" Lindström är en av de nya delägarna på Broadway. Foto: Sofie Berlin Broadway har funnits i lokalerna sen huset byggdes 1946. Foto: Sofie Berlin

Nya Broadway-ägarna: ”Vi vänder upp och ner på allt”

Det anrika kultstället Broadway på Bråddgatan i Norrköping har fått nya ägare. Just nu pågår renovering och i helgen 9-10 mars blir det “specialmingelöppning”.

– Vi kommer klara tidsplanen, men det är stressigt nu. Vi ler och kör med det vi har den nionde. Men det mesta kommer vara på plats då, säger Jörgen ”Jögga” Lindström, en av de nya delägarna.

Det är sex personer som nu tillsammans tar över Broadway. Det är Mikael ”Gedda” Hansson, Tomas ”Räkan” Johansson. Emelie Hederberg som blir café- och restaurangansvarig, Craig Hill som blir kökschef samt utestället Hugo genom Nedim Ergul.

– Nedim Ergul och jag har haft krogar ihop tidigare, säger Jögga.

Nu pågår renovering och förberedelser inför öppningen i helgen.

– Vi vänder upp och ner på allt nu. Vi vill städa allt och titta att stolar och inredning är helt, det ska inventeras, beställas ny mat och målas, säger Jögga.

De nya ägarna vill förstärka historien och krogens karaktär.

– Vi vill förstärka Broadway för det som det är känt för med 50-talsstilen bland annat. Vi vill försöka göra någonting bättre. Vi kommer förändra lite på väggarna. I källaren kommer det bli lite vardagsrumskänsla med soffor och fåtöljer. Det kommer kanske bli lite mer event framöver. Jazzklubb och poesikvällar kommer vi köra vidare med, säger Jögga.

I helgen kan man komma förbi och titta och mingla. På måndag den 12 mars går ordinarie verksamhet igång.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load