Riksteaterns vårprogram klart – häxjakt, klassiker och politik

Nu presterar Riksteatern sitt vårprogram och flera av föreställningarna kan ses både i Linköping och Norrköping men även på mindre orter som Motala, Vadstena, Finspång eller Valdemarsvik.

Riksteatern inleder valåret med flera föreställningar som belyser angelägna politiska frågor. Organisationen FATTA:s budskap om att arbeta mot sexuellt våld och för samtycke åker ut på turné med rapartisten Cleo och danskompaniet JUCK i dansföreställningen FATTA! med Cleo och JUCK. Familjen Kaos, med systrarna Kronlöf och Thom Gisslén, är tillbaka på Riksteatern. Nu med föreställningen De redan frälsta där de vänder sina blickar mot valet och frågar sig vem som egentligen har rätt att tycka saker.

– Vi laddar för ett år fullt av politiska och sociala omvälvningar. Det svenska valet är i antågande, mer ödesmättat än någonsin och den välkomna revolution som #metoo, #tystnadtagning och #tystdansa bidragit till kommer att skapa förutsättningar för bättre och mer angelägen scenkonst. Uppdraget att nå ut med scenkonst till alla i vårt land känns viktigare än någonsin, säger danschef Mia Larsson och teaterchef Måns Lagerlöf, i ett pressmeddelande.

På repertoaren finns även klassiker, bland annat Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien i nydramatisering av Lucas Svensson. Musiken till föreställningen är specialskriven av artisten Min Stora Sorg.

Nedan kan du se när vilken föreställning som spelas nära där du bor:

http://ostergotland.riksteatern.se/forestallningar-i-lanet

Om Riksteatern:

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Södra Teatern AB är ett dotterbolag till Riksteatern och Cullbergbaletten är också en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Norrköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load