Bild: Pressbild

Så säger kritikerna om ”Den blomstertid nu kommer”

Dagen efter premiären för Norrköpingsproducerade filmen ”Den blomstertid nu kommer”, så får den lite blandade betyg från landets recensenter.

I går, måndag, var det stor galapremiär på Filmstaden i Norrköping för filmkollektivet Crazy pictures långfilm ”De blomstertid nu kommer”. Och så här dagen efter så har News sammanställt några av de recensioner som filmen har fått.

Här följer utvalda delar ur några av recensionerna:

Dagens Nyheter ger betyget 3 av 5:

”Den blomstertid nu kommer” har svårt att bestämma sig för vilken sorts film den egentligen vill vara. Den vacklar betänkligt mellan laddad katastrofaction och sårigt relationsdrama…”

”..Idén att byta bort den förväntande heroismen mot en försvarlig dos lågintensiv nordisk melankoli  – kryddad med lite vemodig naturlyrik – kanske inte är så publikfriande. Men det är annorlunda och definitivt modigt.”

Moviezine.se ger betyget 4 av 5:

”Något nytt har exploderat på den mörka och dystra svenska filmhimlen. Hollywood lär snart knacka på dörren, men jag hoppas att Crazy Pictures har modet, och resurserna, att fortsätta skapa spännande projekt på hemmaplan. De behövs här”

TT (Flera dagstidningar) ger betyget 3 av 5:

”Tyvärr lyckas inte filmen bli något mer än sina delar. Tempot är ojämnt och manuset dras med några riktiga praktklyschor som kräver sin skämskudde..”

”..I stället för att efterapa amerikansk må bra-action får filmen ett långsammare, sorgsnare anslag – kalla det svenskt, om du vill.”

SVT ger betyget 3 av 5:

”Även om filmen är intressant och leker med tankar finns det flera oklarheter som stör..”

”..Ett och annat scriptafel grumlar intrycket men å andra sidan är det väl förvirring man ska känna när ordningen är helt rubbad?..”

KING Magazine  ger betyget 3,5 av 5:

” ..Det är en gripande berättelse om en son till en far som aldrig förstod sin uppgift som förälder, men också om hur människors empati byts mot iskall egosism när de står säkra bakom en bepansrad port och vägrar släppa in de som skriker på hjälp där utanför. Är det en trovärdig krigsfilm? Inte riktigt. Är den sevärd? Självklart. Och jag ser verkligen fram emot vad Crazy Pictures har att komma med i framtiden”

Filmtopp.se ger betyget 2 av 5:

”En film gör bäst i att förhålla sig till de regler den sätter upp och ibland går Den blomstertid nu kommer lite väl långt utanför sina egna ramar..”

”..Det är actionscenerna som är mest sevärda. Effekterna är i världsklass. När bilarna börjar krascha in i varandra och publiken inte får något svar på vad tusan det är som försiggår, ökar mitt sug för berättelsen och filmer av liknande slag. Förhoppningsvis banar Den blomstertid nu kommer väg för fler svenska mastodontfilmer med samma ambition..”

Röda mattan utrullad: I kväll kommer katastrofen till Norrköping

Han vill göra Norrköping till en filmkuliss i världsklass