Världens bästa CCR-tributeband. Foto: Pressbild

Superband hyllas med tributeshow

Creedence Tribute hyllar så klart Creedence Clearwater Revival som gav oss oförglömliga klassiker som ”Proud Mary”, ”Bad Moon Rising” och många, många fler. Nu kommer Creedence Tribute åter till Linköping med en både svängig och folkbildande show den 7 mars.

Tony Malmberg sjunger och spelar gitarr i bandet som nu gör succé hos publik och arrangörer.

– Vi är ett gäng gamla musikerrävar som spelat i många olika band på heltid och deltid, öppnar han vårt samtal och lägger till att bandet kom till som genom en slump då Mariestads folkpark skulle ha en temakväll med just CCR:s musik och eftersom man visste att Tony var en fena på densamma så fick han frågan om han ville hjälpa till. Resten är som det heter i sagan – historia.

– Det här var dryga tre år sedan och det rullar på väldigt bra. Vi gör inte detta på heltid och det är ett medvetet val då vi vill behålla glädjen i musiken, menar Tony vidare.

Showen är indelad i två delar och man får hänga med från början från att de kallade sig John Fogerty and The Blue Velvets och Golliwogs till att John Fogerty gick solo.

– Många säger att det är ju bara tre ackord i CCR:s musik och att den är lätt att spela och det kanske det är men vi vill att det ska låta exakt som då vilket är en större utmaning då låtarna ofta är förstatagningar med en hel del charmiga felspel som man ibland har svårt att kopiera, berättar Tony innan vi nördar ner oss i vadderade förstärkare och annat från den tiden.

Ett tributeband hyllar ett speciellt band. Det finns dem som klär ut sig till Kiss med allt vad det innebär. Iron Maiden och AC/DC är även det vanligt men kräver en hel del. För att likna CCR räcker det med att ta på sig en flanellskjorta sedan är saken klar enas vi om.

– Vi har även cowboyhattar på oss och det är något publiken förknippar med oss så de kan vi inte ta av oss, skrattar Tony som avslut.

Creedence Tribute består av: Tony Malmberg, Markus Wikström, Torbjörn Jansson, Anders Nilsson och Bosse Sjöberg.

 

Vaddå CCR?

Creedence Clearwater Revival, CCR, eller bara Creedence, var ett amerikanskt rockband som bildades år 1967. Gruppen bestod av bröderna Tom Fogerty och John Fogerty, båda på gitarr och sång, Stu Cook på elbas och Doug Clifford på trummor. Under gruppens femåriga karriär, gav den ut en uppsjö av stora hits, av vilka många än i dag räknas som klassiker. CCR:s musikaliska ledare var John Fogerty, vars färgstarka personlighet också var en av de bidragande orsakerna till bandets tidiga splittring.