Foto: Privat

Therese Sandin: Barnmorskan som blev förälskad i Stand Up

Hon har setts i nyversionen av ”Släng dej i brunnen” och gjort över 100 föreställningar som uppvärmare åt Johan Glans. Nu har Therese Sandin premiär på sin föreställning ”Tjockis – en superviktig standup show” här i Norrköping den 3 maj.

När väl Therese Sandin tog steget upp på scenen för att skämta så var det kärlek från första stund. Även om hon inte, enligt sig själv, var särskilt rolig så kände hon att Stand Up Comedy var hennes grej.

– Jag hade precis utbildat mig till barnmorska, vilket är ett yrke jag älskar, och jag gick och tittade på en hel del standup på klubbarna här i Stockholm. Jag kände att jag ville prova men jag trodde att man måste gå utbildningar och vara skådespelare eller så men då sa Al Pitcher till mig att det är bara sätta igång, berättar Therese Sandin som just nu åker land och rike runt med Johan Glans som ”förkomiker”.

– Jag har fått vara med på över 100 föreställningar och öppnat kvällen. Det är verkligen roligt och publiken har varit så snäll mot mig. Jag menar, de är ju inte där för min skull utan det är ju Johan de vill se.

Nu har hon alltså premiär på sin alldeles egna föreställning ”Tjockis – en superviktig standup show” den 3 maj i Norrköping.

Föreställningen handlar om hur Therese med hjälp av internet och härskartekniker lärde sig älska sitt tjocka jag. Hur hittar man egentligen kärlek när det är så skönt att ha täcket för sig själv? Hur många pizzor är rimligt att beställa för att undvika utkörningsavgift? Varför heter det ‘gäddhäng’?, står det att läsa i programförklaringen och vi pratar runt om det här med den rådande kroppsfixering som finns. Något som Therese vill försöka ändra på – hennes show kan vara ett första steg.