Foto: Norrköping Science park

Tysk filminspelning i Norrköping i vår

I mitten av maj kommer ett tyskt filmteam till Norrköping för att spela in film nummer 76 i serien Inga Lindström som bygger på svenska omgivningar.

Det tyska filmbolaget Bavaria Film har spelat in filmer i den här serien i Sverige sen 2003. Filmerna har spelats in främst i Nyköping med omnejd, men i år kommer inspelningen av den 76e filmen ske i Norrköping.

– Vi har vår bas i Nyköping sen många år tillbaka. Området kring Norrköping är också väldigt trevligt, som Norrköping city, Arkösund, Bråviken, S:t Anna, Söderköping, och så vidare, säger Dieter Bächle, creative associate producer, på Bavaria Film.

Filmen som ska spelas in i och kring Norrköping heter ”Die vielen Leben der Jette Johanssen” och Dieter Bächle beskriver den som en modern Askunge-saga.

– 25-åriga Jette Johannsen upptäcker att någon annan har levt det liv som hon var född till att leva. Hennes liv börjar falla isär och hon lär sig att det är upp till henne att bygga det liv hon vill ha, berättar han om filmens handling.

Det tyska teamet består av nära 50 medarbetare, med skådespelare inräknade. Inspelningarna börjar den 14 maj och filmbolaget räknar med att det tar 21 dagar att filma alla scener till den första filmen.

– Vi kommer filma fem filmer i Sverige i år, fyra i Norrköping och Nyköping och en på Öland, säger Dieter Bächle.