Poliskrasch på E4 utreds

Ingen har ännu delgetts misstanke om brott efter nattens olycka, i vilken ett husvagnsekipage kraschade rakt in i en polisbil som höll på att vända på E4. Ärendet ska dock under dagen lämnas vidare till förundersökningsledare.


Det var vid midnatt som en polispatrull som kom körande i trafikarbetsområdet i höjd med Tekniska verken på E4, mellan Linköping och Norrköping, plötsligt fick möte.

Poliserna uppfattade det som om den mötande bilisten körde i fel körriktning och beslutade sig därför för att vända.

Med blinkande blåljus och tjutande sirener, blev polisbilen mitt under vändningen plötsligt påkörd av ett mötande husvagnsekipage.

Samtliga sju inblandade i olyckan klarade sig dock från allvarliga skador. En av de två vuxna och ett av de tre barn, som färdades i husvagnsekipaget fördes dock till sjukhus med ambulans för kontroll, sedan de klagat över nacksmärtor.

De två poliser som var inblandade i krocken klarade sig oskadda.

Medan fordonen som var inbladade i olyckan bärgades, stängdes vägen av helt, i båda körriktningarna.

Om någon ska delges misstanke om brott i samband med krocken, har ännu inte avgjorts. Fallet kommer under dagen att lämnas över till en förundersökningsledare som ska avgöra om händelsen ska betraktas som en ren olyckshändelse, eller om förundersökning ska inledas.

Händelser liknande nattens kollision är ovanliga.

– Jag tror aldrig jag varit med om något liknande. I de fall poliser är inblandade i kollisioner, brukar det röra sig om olyckor som, mer påtagligt, inträffar i samband med pågående utryckning, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Norrköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Norrköping News på Facebook.

-----

No more pages to load